Лагер помпа

Лагер помпа

Независимо от това дали автомобилът е с ръчна или с хидравлична трансмисия, съединителят работи по един и същ начин. Той осигурява свързването между двигателя и неговата трансмисия, за да гарантира плавното движение на автомобила при превключване на предавките.

Как работи лагер помпата? Съединителят се състои от притискателен диск, който притиска феродовия диск към маховика. Главината на диска е свързана към основния вал и има способността да се движи свободно край него. Пружините, които са разположени върху корпуса на главината играят ролята на виброуловител и осигуряват плавен ход.

За да се създаде необходимото усилие за плавна смяна на предавките, лагер помпата влиза в своята роля. Тя е връзката между задвижването и съединителя, тъй като е прикрепена към вилка с лост, в края на който е прикрепен друг кабел или лост, водещ към педала на съединителя. Предаването на въртящ момент към лагер помпата се осъществява само когато педалът на съединителя е натиснат.

Тъй като лагер помпата е подложена на тежки натоварвания, износването ѝ е доста често срещан проблем.

Индикациите, че помпата на съединителя не функционира правилно са: появата на различни звуци, когато педалът на съединителя е натиснат, когато предавките не се включват или когато включването им е силно затруднено.

Експлоатационният живот на лагер помпата е точно толкова, колкото на всички останалите елементи на съединителя, затова производителите препоръчват, при износена лагер помпа да бъде сменен целия съединител.

При добра и навременна поддръжка на компонентите на съединителя (включително и на лагер помпата) производителите на автомобили препоръчват смяна на целия съединител на всеки 60 - 100000 км. пробег, но често се случва да се налага подмяна на някой от компонентите му много по-рано.

Смяната на лагер помпата не е лесна, затова, ако не сте запознати подробно с устройството на автомобила и с монтажа и демонтажа на съединителя, по-доброто решение е да оставите смяната на лагер помпата на професионалистите.

Защо да изберете Nas Auto?

Ние можем да ви предложим широка гама от лагер помпи на много примамливи цени. Разполагаме както с лагер помпи за всички модели и марки автомобили, така и с всички останали компоненти на съединителя като притискателни дискове, феродови дискове, пружини, маховици и други.

Марките, които можем да ви предложим са сред водещите производители на съединители (включително и лагер помпи). Разполагаме с висококачествени лагер помпи от марките SASIC, STC, TOPRAN, CORTECO, FEBI BILSTEIN, PE Automotive, SACHS, BIRTH, JP GROUP, LuK.

Авточастите, които от Нас Ауто предлагаме са с гарантирано високо качество, от водещи марки и на конкурентни цени.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация