Феродов диск

Феродов диск

Феродовия диск е един от най-важните елементи на съединителя. Неговата основна функция е да свърже двигателя на превозното средство с трансмисията и да осигури плавното му потегляне.

Материалите, от които се изработва феродовия диск силно се доближават до използваните материали за накладките, което на практика означава, че също като тях се износва бързо и трябва да бъде подменян своевременно.

Феродовия диск е прикрепен към вала на съединителя и се управлява от лагер (опорен).

Когато съединителя се задвижи и задвижи феродовия диск, той се притиска силно от притискателния диск към маховика. Силата на притискане е голямо и се създава от една или няколко големи пружини.

Обикновено, когато феродовия диск се износи и трябва да се смени, заедно с него се сменя целия съединител комплект, тъй като експлоатационния живот на отделните части на съединителя - феродов, притискателен диск и лагерите е почти еднакъв.

Симптомите, които показват, че е време за подмяна на феродовия диск или комплекта дискове на съединителя са доста, но най-често срещаните от тях са приплъзване, буксуване или зацепване на съединителя, появата на шум, скърцане, виене, стържене и други.

Няма точно определен от производителите на автомобили период, в който трябва да се смени феродовия диск или съединителя, но добрата поддръжка и взетите при първите симптоми мерки за подмяна на дефектиралия или износен феродов диск могат да спестят куп неприятности на собствениците на автомобили.

Затова, ако сте забелязали неефективна работа на съединителя е добре веднага да посетите сервиз за пълна диагностика на съединителя и ако се налага да подмените или отделните му компоненти, или целия комплект.

Водещите марки производители предлагат както отделни компоненти на съединител (феродов диск, притискателен диск и т. н.), така и комплект съединител. На който от вариантите да се спрете, цената, която ще заплатите ще е приблизително същата.

Защо да изберете Nas Auto?

Нас Ауто предлага много голямо разнообразие от феродови дискове за всички марки и модели автомобили на конкурентни цени. При нас ще откриете както отделни компоненти на съединителя, така и пълни комплекти съединител.

Достатъчно е само да посочите авточастта, която ви е нужна, да изпишете модела и марката на автомобила си и търсачката на страниците на магазина ни ще ви предостави необходимата ви информация за вид, марка и цена на феродовия диск или комплекта съединител.

За нас да предоставяме авточасти с високо качество и от реномирани марки е много важно, затова работим с едни от най-популярните марки производители на феродови дискове като JP GROUP, KAGER, ASHIKA, BLUE PRINT, SACHS, TOPRAN, VALEO, AISIN, EXEDY, LuK, MECARM, JAPANPARTS.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация