Феродов диск

Феродов диск

Феродовия диск е един от най-важните елементи на съединителя. Неговата основна функция е да свърже двигателя на превозното средство с трансмисията и да осигури плавното му потегляне.

Материалите, от които се изработва феродовия диск силно се доближават до използваните материали за накладките, което на практика означава, че също като тях се износва бързо и трябва да бъде подменян своевременно.

Феродовия диск е прикрепен към вала на съединителя и се управлява от лагер (опорен).

Когато съединителя се задвижи и задвижи феродовия диск, той се притиска силно от притискателния диск към маховика. Силата на притискане е голямо и се създава от една или няколко големи пружини.

Обикновено, когато феродовия диск се износи и трябва да се смени, заедно с него се сменя целия съединител комплект, тъй като експлоатационния живот на отделните части на съединителя - феродов, притискателен диск и лагерите е почти еднакъв.

Симптомите, които показват, че е време за подмяна на феродовия диск или комплекта дискове на съединителя са доста, но най-често срещаните от тях са приплъзване, буксуване или зацепване на съединителя, появата на шум, скърцане, виене, стържене и други.

Няма точно определен от производителите на автомобили период, в който трябва да се смени феродовия диск или съединителя, но добрата поддръжка и взетите при първите симптоми мерки за подмяна на дефектиралия или износен феродов диск могат да спестят куп неприятности на собствениците на автомобили.

Затова, ако сте забелязали неефективна работа на съединителя е добре веднага да посетите сервиз за пълна диагностика на съединителя и ако се налага да подмените или отделните му компоненти, или целия комплект.

Водещите марки производители предлагат както отделни компоненти на съединител (феродов диск, притискателен диск и т. н.), така и комплект съединител. На който от вариантите да се спрете, цената, която ще заплатите ще е приблизително същата.

Защо да изберете Nas Auto?

Нас Ауто предлага много голямо разнообразие от феродови дискове за всички марки и модели автомобили на конкурентни цени. При нас ще откриете както отделни компоненти на съединителя, така и пълни комплекти съединител.

Достатъчно е само да посочите авточастта, която ви е нужна, да изпишете модела и марката на автомобила си и търсачката на страниците на магазина ни ще ви предостави необходимата ви информация за вид, марка и цена на феродовия диск или комплекта съединител.

За нас да предоставяме авточасти с високо качество и от реномирани марки е много важно, затова работим с едни от най-популярните марки производители на феродови дискове като JP GROUP, KAGER, ASHIKA, BLUE PRINT, SACHS, TOPRAN, VALEO, AISIN, EXEDY, LuK, MECARM, JAPANPARTS.

МОЖЕ ЛИ ДА ПОЛУЧА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ ИЗБОРА НА ФЕРОДОВ ДИСК?

Нашите експерти са на разположение, за да ви помогнат и консултират при избора на правилните части от категория ФЕРОДОВ ДИСК за вашия автомобил. Можете да се свържете с нас чрез нашия телефонен номер или да посетите нашия магазин, където ще се радваме да ви приветстваме и да ви помогнем лично.

За да ви предоставим най-добрата консултация, ще бъде полезно да имаме някои допълнителни информации за вашия автомобил, като марка, модел и година на производство или VIN (номера на рамата). Тези данни ни позволяват да ви препоръчаме правилните части, които отговарят на спецификациите на вашия автомобил.

КОГА ЩЕ ПОЛУЧА ПРАТКАТА, АКО ПОРЪЧАМ ФЕРОДОВ ДИСК ДНЕС?

Поръчки направени до 16:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден и се доставят на клиента на следващия работен ден.

Поръчки направени в почивни дни се изпращат на следващия работен ден.

Всички клиенти на NasAuto.BG получават ОТСТЪПКА от цената за доставка на Еконт.

МОЖЕ ЛИ ДА ОТВОРЯ И ПРЕГЛЕДАМ ЧАСТИТЕ, КОИТО СЪМ ПОРЪЧАЛ ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ?

Всяка пратка с ФЕРОДОВ ДИСК се изпраща автоматично с включена опция за преглед.

Всички изложени продукти са чисто НОВИ, неупотребявани и в оригиналната си опаковка с включено ДДС в цената.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация