Долна помпа съединител

Долна помпа на съединител

В системата на хидравличния съединител са монтирани два цилиндъра (помпи), които осигуряват ефективно прехвърляне на сила от педала към вилката на съединителя. Главният цилиндър (горната помпа) увеличава налягането в хидравличното задвижване при натискане на педала, а работният цилиндър (долната помпа на съединителя) прехвърля тази сила директно върху съединителя.

Долната помпа на съединителя обикновено е монтирана на картера на скоростната кутия, а принципът ѝ на действие е сходен при всички модели и марки автомобили.

Работният цилиндър се състои от: корпус (може да бъде метален или пластмасов), бутало, уплътнения, клапан за изпускане на въздух, пружина (възвратна), пръстен, маншон.

Обикновено долната помпа е доста здрава и при добра поддръжка може да изпълнява функциите си колкото е нейният технически резерв (приблизително около 150000 км.)

Това обаче не означава, че не може да се амортизира и да се повреди преждевременно. Най-честите симптоми, че има някакъв проблем с долната помпа на съединителя са рязкото спадане на спирачната течност, пропадане или „мек педал”, проблеми при превключване на предавките и други.

Ако тези или подобни симптоми са на лице е препоръчително долната помпа да бъде проверена за скъсани уплътнения, повреден маншон или счупена пружина. Ако след подмяната на тези елементи положението не се подобри се налага цялостна подмяна на долната помпа на съединителя.

Защо да изберете Nas Auto?

Ние знаем колко е важно за вас да можете да откриете подходящата долна помпа на съединителя за вашата марка и модел автомобил, затова сме се постарали да можем да ви предложим разнообразие от доказани марки.

От Нас Ауто предлагаме долни помпи от марките LuK, MALO, MAPCO, METELLI, TRUSTING, TRW, VALEO, BE, AISIN, ASHIKA, JP GROUP, KRAFT AUTOMOTIVE, DELPHI, FEBI BILSTEIN, FENOX, ATE, AUTOFREN SEINSA, NK, SACHS, STC, SWAG, BLUE PRINT, BOSCH, CIFAM, LPR, NIPPARTS, AUTOMEGA, FERODO, JAPANPARTS, FRENKIT, FTE и други.

Наясно сме също така колко е важно качеството на предлаганите авточасти, затова не правим компромис с качеството на авточастите.

Без значение каква марка и модел автомобил карате, ние можем да ви предложим горна и долна помпа на съединител, както и техните елементи на много изгодни цени.

За Нас Ауто е важно вие, нашите клиенти да сте доволни от услугите ни, затова освен, че можем да ви предложим висококачествени авточасти от водещи марки, можем да ви бъдем от помощ при избора на подходящата помпа за вашата марка и модел автомобил.

Ако се нуждаете от качествени авточасти, просто трябва да влезете на страниците на нашия магазин, да посочите вида авточаст, модела и марката на автомобила си в търсачката и ще откриете точно това, от което имате нужда.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация