Воден радиатор

Воден радиатор

Радиаторът е важна част от охладителната система на всяко превозно средство, а основната му функция е да предотвратява прекомерното нагряване на двигателя.

По своето устройство радиаторът е вид топлообменник, който се състои от казанчета с щуцери и алуминиева пита с оребрени тръбички между тях.

Когато двигателят работи, течността, която се намира в него се нагорещява до много високи стойности. За да се охлади тази течност, тя преминава в радиатора, където се охлажда и отново се връща в двигателя.

Тъй като водния радиатор работи при много тежки условия, корозионните процеси в него се ускоряват, детайлите му се износват и това в повечето случаи това води до излизането му от строя. Обикновено първо от строя излиза питата, която започва да сълзи или тече, но често се случва да се пробие и казанчето на радиатора, което е още по-голям проблем.

За да не се стига до там е препоръчително да се извършва проверка на състоянието на цялата охладителна система на определен период от време и ако по време на проверката се установи, че някой от елементите не функционират правилно да бъдат подменени с нови.

Като една от най-важните части на охладителната система особено внимание трябва да се отдели на водния радиатор и ако някой от шуцерите е дефектирал или има поражения по питата или казанчето, радиатора трябва да бъде подменен своевременно.

От много голямо значение е правилният избор на водния радиатор. При покупка задължително трябва да се избира качествен радиатор, тъй като от неговата работа зависи сигурността и защитата на двигателя на автомобила.

Освен за качеството, трябва да се внимава и за точния модел на водния радиатор, тъй като не е добра идея да се използват алтернативни модели. За всяка марка и модел автомобил производителите са предвидили точно определен модел и вид воден радиатор.

Защо да изберете Нас Ауто?

Ние работим с всички водещи производители и доставчици на водни радиатори и елементи за охладителни системи и можем да ви предложим много голямо разнообразие от авточасти на добри цени.

При нас ще откриете всичко, което ви е необходимо, за да се погрижите за охлаждането на двигателя, а при покупка на воден радиатор, той ще ви бъде доставен по възможно най-удобния и бърз начин.

Водните радиатори, които ние предлагаме са с гарантирано високо качество, а разнообразието от марки е толкова голямо, че със сигурност ще откриете точно този радиатор или друг елемент от охладителната система, от който се нуждае вашият автомобил. Освен качествен радиатор, ние можем да ви предложим и други елементи от охладителната система като водна помпа, термостат, датчици, капачки, разширителни съдове, маслени охладители и други.


КАКЪВ ВИД ВОДЕН РАДИАТОР ДА ИЗБЕРА ?

В зависимост от марката и модела автомобил, който шофирате е важно предварително да разгледате спецификациите на производителят. Там ще откриете повече информация за точният вид, който трябва задължително да използвате в случай на подмяна.


В КАКЪВ ЦЕНОВИ ДИАПАЗОН ВАРИРАТ СПОРЕД ВИДА АВТОМОБИЛ ?

Тъй като нашето разнообразие е огромно е напълно възможно да откриете подходящ тип, както за 70 лв., така и за 700 лв. Според вида на превозното средства те варират различно, спазвайки диапазона от 50 лв. до 2000 лв.


ПРЕДЛАГАТЕ ЛИ ПОДМЯНА ?

Подмяната е напълно възможна при нас, разбира се ако единствено има несъответствие между вашата поръчка. Процесът се осъществява в рамките на 14 дни, а повече информация за него можете да откриете в специализираната секция ‘‘ Връщане на продукт ‘‘.


КОГА СЛЕДВА ДА СЕ ЗАКУПИ НОВ ВОДЕН РАДИАТОР ?

Корозирането на детайлите в радиатора са чест проблем. Тъй като неговата функция е от изключително значение за здравословното състояние на двигателя е препоръчително да извършвате редовни проверки. При откриването на неизправност незабавно подменете с нова част.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация