Термостат

Термостат

Термостатът е част от охладителната система на автомобила и изпълнява много важна функция по регулиране на цикъла на охлаждане. Като вид устройство, термостатът представлява терморегулатор, който се грижи температурата на двигателя да е в подходящите за работния му процес граници.

Обикновено термостатът се намира в корпус, монтиран на двигателя. Принципът на работа на термостата е следният: За да работи оптимално двигателят, той се нуждае от температура от около 90 градуса по Целзий. При стартирането му, той трябва бързо да достигне тази температура и тогава клапанът на термостата е затворен. След като двигателят загрее до определената оптимална температура, клапанът на термостата се отваря и пропуска охлаждаща течност, която действа като охладител. Колкото повече загрява двигателя, толкова повече се отваря и клапана на термостата и по този начин се грижи двигателя да не прегрее.

Въпреки, че според производителите на автомобили термостатът е конструиран така, че да може да бъде използван докато трае експлоатационния живот на автомобила, всъщност той по-скоро е консуматив и след известно време на работа се налага да бъде подменен.

Най-честите проблеми, които налагат смяната на термостат са попаднали примеси в охлаждащата течност, дефектиране на пружината, буталото или датчика.

Индикациите, че термостатът има проблем и е за смяна са удължаване на времето за достигане на оптималната работна температура на двигателя или прегряване на двигателя, което може да доведе до повреда на самия двигател.

Препоръчително е при смяна на термостата да бъде извършен преглед и промивка на охладителната система и да се смени антифриза.

След смяната на термостата трябва да се извърши обезвъздушаване на системата, за да се гарантира, че няма да се получават грешни данни за температурата на антифриза.

Тази авточаст не е скъпа и подмяната ѝ не е сложна, но е добре да избирате термостати от водещи марки, за да сте сигурни в качеството на тази толкова важна за правилната работа на двигателя авточаст.

Защо да изберете Nas Auto?

От Нас Ауто не правим никакви компромиси с качеството на предлаганите авточасти и вие можете да сте спокойни, че термостата, който ще закупите от нашия магазин ще отговаря на всичките ви изисквания. Ние се стремим да предложим на своите клиенти термостати от популярните марки и затова работим с марки като: PAYEN, PIERBURG, REINZ, CALORSTAT by Vernet, ELRING, ERA, VALEO, VEMO, WAHLER, ASHIKA, AUTOMEGA, BEHR, MAHLE ORIGINAL, MOTORAD, NIPPARTS, FACET, FEBI BILSTEIN, TOPRAN, TRISCAN, VAICO, GATES, HELLA, STC, SWAG, THERMOTEC, BGA, BLUE PRINT, JAPANPARTS, HOFFER, JP GROUP и други.

Освен термостати за вашата марка и модел автомобил, при нас можете да откриете и всички останалите компоненти от охладителната система на много достъпни цени.

КОГА ТРЯБВА ДА ПОДМЕНИМ ТЕРМОСТАТА ?

При първи появи на прегряване в двигателният сектор е от съществено значение да проверите състоянието на термостата. Макар висока си издръжливост, частта е възможно да се повреди, като дефектира нейната пружина или бутало.

КАКЪВ Е ГАРАНЦИОННИЯ СРОК НА НОВ ТЕРМОСТАТ ?

Гаранцията на новите термостати до голяма степен зависи от самият производител, тъй като той ги предоставя към нас. За повече информация се свържете с нашият екип.

ПРАВИТЕ ЛИ ДОСТАВКИ В РАМКИТЕ НА ЦЯЛАТА СТРАНА ?

Независимо на кое кътче се намирате в рамките на България, доставката до вашият дом е повече от възможна. Куриерската фирма, която ще изберете е напълно способна да извърши всяко ваше желание.

ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ ВИДЪТ ТЕРМОСТАТ ?

По принцип вида на термостата няма значение. Единственото нещо, което трябва да имате в предвид е да поръчате този, който е съвместим с модела и модификацията на вашият автомобил.

МОЖЕ ЛИ ДА ПОЛУЧА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ ИЗБОРА НА ТЕРМОСТАТ?

Нашите експерти са на разположение, за да ви помогнат и консултират при избора на правилните части от категория ТЕРМОСТАТ за вашия автомобил. Можете да се свържете с нас чрез нашия телефонен номер или да посетите нашия магазин, където ще се радваме да ви приветстваме и да ви помогнем лично.

За да ви предоставим най-добрата консултация, ще бъде полезно да имаме някои допълнителни информации за вашия автомобил, като марка, модел и година на производство или VIN (номера на рамата). Тези данни ни позволяват да ви препоръчаме правилните части, които отговарят на спецификациите на вашия автомобил.

КОГА ЩЕ ПОЛУЧА ПРАТКАТА, АКО ПОРЪЧАМ ТЕРМОСТАТ ДНЕС?

Поръчки направени до 16:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден и се доставят на клиента на следващия работен ден.

Поръчки направени в почивни дни се изпращат на следващия работен ден.

Всички клиенти на NasAuto.BG получават ОТСТЪПКА от цената за доставка на Еконт.

МОЖЕ ЛИ ДА ОТВОРЯ И ПРЕГЛЕДАМ ЧАСТИТЕ, КОИТО СЪМ ПОРЪЧАЛ ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ?

Всяка пратка с ТЕРМОСТАТ се изпраща автоматично с включена опция за преглед.

Всички изложени продукти са чисто НОВИ, неупотребявани и в оригиналната си опаковка с включено ДДС в цената.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация
Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.