Интеркулер

ИНТЕРКУЛЕР

Интеркулерът е подобно на радиатор устройство, което функционира като охладител за въздуха, който влиза в двигателя. Когато въздухът влезе в турбокомпресора, той се компресира и се нагорещява много бързо. Горещият въздух не е много добър за двигателя и тъкмо заради това автомобилите с турбокомпресори използват интеркулер.

Това устройство наистина прилича много на радиатор и работи по следния начин: Горещият въздух от турбото влиза от единия край на интеркулера, преминава през междинния охладител, който се намира в устройството и се охлажда, преди да влезе в двигателя при много по-ниска температура.

Това позволява на двигателя да използва пълноценно елементарния принцип на физиката: по-хладния въздух е по-плътен от горещия, което от своя страна подобрява горенето. Освен това интеркулера повишава надеждността, тъй като осигурява постоянна температура на входящия въздух към двигателя, което позволява съотношението на гориво - въздух в двигателя да остане на безопасно ниво.

Видовете интеркулери са основно два: въздух - въздух и въздух - вода. Интрекулер въздух - въздух извлича топлината от сгъстения въздух като го предава по мрежата си от тръби с охлаждащи ребра. Предимството на тази система за охлаждане е ниското тегло, по-ниската цена и простото устройство.

Интеркулерът въздух - вода използва водата като агент за пренос на топлината. Хладната вода се изпомпва през междинния охладител и извлича топлината от сгъстения въздух, докато преминава. След това нагрятата вода се изпомпва през друга охлаждаща верига (обикновено това е отделен радиатор), докато охладеният въздух се вкарва в двигателя.

Интеркулерът най-често се монтира в предната част на превозното средство (т. нар. преден монтаж).

Причините за повреда на интеркулера обикновено са повреди на свързващите линии/маркучи между интеркулера и двигателя, запушване на устройството или спукване на междинните тръби и т. н.


Индикацията, че интеркулерът не работи правилно е по-ниската му продуктивност, което води до намаляване ефективността на междинния охладител.

При съмнения, че устройството не работи правилно е препоръчително да бъде посетен сервиз, за да му бъде извършена диагностика и ако се налага то да бъде подменено. Обикновено проблемът се решава с подмяната на скоби или маркучи, но ако има по-големи поражение, интеркулерът трябва да се подмени без забавяне.


КАКВИ СА ВИДОВЕТЕ ИНТЕРКУЛЕРИ И КАК ДА ИЗБЕРА ПРАВИЛНИЯТ ЗА АВТОМОБИЛА СИ ?

За да се уверите, че вземате правилният интеркулер за вашият автомобил, предварително проверете препоръчителните изискванията от производителят на колата. По принцип охлаждащата част работи на два принципа и се разделя на два типа - въздух – вода и въздух- въздух.


В КАКЪВ ЦЕНОВИ ДИАПАЗОН МОГА ДА НАМЕРЯ ИНТЕРКУЛЕР ПРИ ВАС ?

Интеркулерите предлагани от нас са напълно оригинални, нови и висококачествени. Цените на които ще ги откриете в нашият каталог са между 100 лв. и 1000 лв. в зависимост от марката производител.


ПРЕДЛАГАТЕ ЛИ ДОСТАВКА ДО АДРЕС И НА КАКВА ЦЕНА ?

Доставките до адрес се поемат от куриерски фирми, тъй като NasAuto не отговаря за това. При работа с Еконт вие получавате 30 % отстъпка от цената за доставка, докато при Спиди сумата варира.


ПРЕДЛАГАТЕ ЛИ СМЯНА НА ИНТЕРКУЛЕР ?

Магазинът на NasAuto не предлага ремонт или подмяна на автомобилни компоненти. От друга страна това което можем да ви обещаем е достъпност до безброй части и консумативи, които са на разумни цени с гарантирано качество.


ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕNAS AUTO?

Ние можем не само да ви предложим интеркулери от известни марки на конкурентни цени, но и да ви предоставим специализирана информация относно покупката и монтажа на тези устройства.

За нас е важно да можете вие, нашите клиенти да закупите точно този модел интеркулер, от който вашата марка и модел автомобил има нужда. Важно ни е също така, да можем да сме ви от помощ за бързата доставка на авточастите, от които се нуждаете.

МОЖЕ ЛИ ДА ПОЛУЧА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ ИЗБОРА НА ИНТЕРКУЛЕР?

Нашите експерти са на разположение, за да ви помогнат и консултират при избора на правилните части от категория ИНТЕРКУЛЕР за вашия автомобил. Можете да се свържете с нас чрез нашия телефонен номер или да посетите нашия магазин, където ще се радваме да ви приветстваме и да ви помогнем лично.

За да ви предоставим най-добрата консултация, ще бъде полезно да имаме някои допълнителни информации за вашия автомобил, като марка, модел и година на производство или VIN (номера на рамата). Тези данни ни позволяват да ви препоръчаме правилните части, които отговарят на спецификациите на вашия автомобил.

КОГА ЩЕ ПОЛУЧА ПРАТКАТА, АКО ПОРЪЧАМ ИНТЕРКУЛЕР ДНЕС?

Поръчки направени до 16:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден и се доставят на клиента на следващия работен ден.

Поръчки направени в почивни дни се изпращат на следващия работен ден.

Всички клиенти на NasAuto.BG получават ОТСТЪПКА от цената за доставка на Еконт.

МОЖЕ ЛИ ДА ОТВОРЯ И ПРЕГЛЕДАМ ЧАСТИТЕ, КОИТО СЪМ ПОРЪЧАЛ ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ?

Всяка пратка с ИНТЕРКУЛЕР се изпраща автоматично с включена опция за преглед.

Всички изложени продукти са чисто НОВИ, неупотребявани и в оригиналната си опаковка с включено ДДС в цената.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация
Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.