Обтяжна ролка ангренажен ремък

Обтяжна ролка

Обтяжните ролки имат много важна роля както за правилното обтягане на ангренажния ремък, така и за неговата стабилна работа по време на движение на автомобила.

В зависимост от типа двигател обтяжните ролки могат да бъдат няколко вида, но без значение от вида им, функцията, която изпълняват е една и е изключително важна.

Устройството на обтяжните ролки не е много сложно и като цяло. Състоят се основно от лагери и втулки. Втулките имат рамена, които служат за задържане на ангренажния ремък така, че той да може да осигури перфектната синхронизация между коляновия и разпределителен вал.

Обтяжните ролки са консумативи и трябва да бъдат сменяни на определен от производителя на автомобила период. Тъй като обикновено периодът им на експлоатация е еднакъв с живота на ангренажния ремък, то е прието ролките да бъдат сменяни едновременно с ремъка.

Едновременната смяна на ремъка и ролките се извършва на около 100000 км. пробег, а при покупка на автомобил втора употреба смяната и на двата консуматива е наложително да се извърши веднага след покупката.

Проверката на състоянието на обтяжните ролки е добре да бъде извършвана регулярно, тъй като те са подложени на големи натоварвания и се износват бързо, а това може да доведе до разхлабване на ангренажния ремък, а оттам до повреди по двигателя.

Защо да изберете Nas Auto?

Ние можем да ви предложим ангренажни ремъци, вериги, обтяжни и паразитни ролки на изключително достъпни цени. Марките, с които работим за познати в света, което е гаранция за качеството на авточастите, които предлагаме.

Сред марките, с които работим са FAI AutoParts, FEBI BILSTEIN, AUTOMEGA, BGA, LPR, MAPCO, NIPPARTS, HERTH+BUSS JAKOPARTS, BLUE PRINT, DAYCO, RUVILLE, SKF, SNR, SWAG, GATES, HUTCHINSON, INA, OPTIMAL, PEX, IPD, JP GROUP, KRAFT AUTOMOTIVE, OPTIBELT и други.

При нас можете да откриете авточастите, от които имате нужда, за да подобрите работата на вашия автомобил. Достатъчно е просто да влезете на страниците на Нас Ауто, да изпишете в търсачката вида на частта, модела и марката на автомобила си и ще откриете това, от което имате нужда.

А ако поради някаква причина в момента авточастта, обтяжната ролка или ангренажния ремък не са налични, само трябва да се свържете с нас и ние ще се постараем да открием модела, който ви е нужен и да ви го доставим по възможно най-бързия начин.

Качеството на обтяжните ролки е наистина от голяма важност, затова не си правете експерименти, а купувайте ангренажни ремъци и ролки единствено от магазини, които се ползват с уважението на потребителите.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация