Пистов ремък

Пистов ремък

Функциите, които изпълнява пистовия ремък в автомобила са няколко: задвижва алтернатора, сервото на волана, компресора на климатика, вентилатора, а при немалко от моделите автомобили задвижва и водната помпа.

Пистовият ремък представлява плосък на вид ремък, по който има малки V - образни каналчета, които се грижат за по-доброто му сцепление. Материалите, от които може да бъде изработен този ремък са доста, но най-често срещаните пистови ремъци са изработени от висококачествена гума, в която са интегрирани метални нишки или текстил за по-голяма устойчивост и якост.

Пистовият ремък се задвижва от ротацията на коляновия вал или казано по друг начин - ремъкът се задвижва, когато автомобилът е в движение.

При подходяща и навременна поддръжка, пистовия ремък може да издържи без проблем между 100000 и 150000 км., след което е добре да бъде подменен заедно с всичките си елементи.

Един от проблемите с пистовия ремък, за който трябва да се внимава е неговото разхлабване. Този проблем е много бързо и лесно поправим - просто ремъка трябва да се затегне ръчно или автоматично (според модела на автомобила).

Разбира се, с времето пистовите ремъци се износват, изтъняват и ако не се вземат мерки в крайна сметка се скъсат.

Сред индикациите, че пистовия ремък е скъсан са:

  • намаляване на напрежението на ремъка
  • свистене като от камшик
  • при завъртане на волана се усеща тежест
  • алтернатора спира да работи и акумулатора спира да се зарежда, а ако ремъка задвижва и водната помпа, тя спира да работи и двигателя започва да прегрява.

Пистовите ремъци са консуматив и не подлежат на ремонт, затова, ако тази авточаст се скъса трябва да бъде подменена незабавно.

Добрата новина е, че ако ви се налага да подменяте ремъка не е задължително да търсите оригинална част. Можете да замените ремъка с някой от масовите модели, които се предлагат в магазините за авточасти.

Разбира се, задължително е да знаете техническите характеристики на пистовия ремък за вашата марка и модел автомобил.

Защо да изберете Nas Auto?

Ние можем да ви предложим висококачествени пистови ремъци във всички размери и за всички марки и модели автомобили. Работим с популярни марки като: SWAG, BANDO, BOSCH, DAYCO, FEBI, TOPRAN, FLENNOR, SKF, NTN и други.

От Нас Ауто се грижим нашите клиенти да получават професионално обслужване, затова не само предлагаме авточасти (в това число и пистови ремъци) от реномирани марки, но сме винаги на среща, за да дадем професионален съвет и да бъдем от помощ при избора на конкретната авточаст.

Цените, на които предлагаме пистовите ремъци са изключително достъпни, качеството е високо, а доставката - бърза и на посочен от клиента адрес.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация