Пистов ремък

Пистов ремък

Функциите, които изпълнява пистовия ремък в автомобила са няколко: задвижва алтернатора, сервото на волана, компресора на климатика, вентилатора, а при немалко от моделите автомобили задвижва и водната помпа.

Пистовият ремък представлява плосък на вид ремък, по който има малки V - образни каналчета, които се грижат за по-доброто му сцепление. Материалите, от които може да бъде изработен този ремък са доста, но най-често срещаните пистови ремъци са изработени от висококачествена гума, в която са интегрирани метални нишки или текстил за по-голяма устойчивост и якост.

Пистовият ремък се задвижва от ротацията на коляновия вал или казано по друг начин - ремъкът се задвижва, когато автомобилът е в движение.

При подходяща и навременна поддръжка, пистовия ремък може да издържи без проблем между 100000 и 150000 км., след което е добре да бъде подменен заедно с всичките си елементи.

Един от проблемите с пистовия ремък, за който трябва да се внимава е неговото разхлабване. Този проблем е много бързо и лесно поправим - просто ремъка трябва да се затегне ръчно или автоматично (според модела на автомобила).

Разбира се, с времето пистовите ремъци се износват, изтъняват и ако не се вземат мерки в крайна сметка се скъсат.

Сред индикациите, че пистовия ремък е скъсан са:

  • намаляване на напрежението на ремъка
  • свистене като от камшик
  • при завъртане на волана се усеща тежест
  • алтернатора спира да работи и акумулатора спира да се зарежда, а ако ремъка задвижва и водната помпа, тя спира да работи и двигателя започва да прегрява.

Пистовите ремъци са консуматив и не подлежат на ремонт, затова, ако тази авточаст се скъса трябва да бъде подменена незабавно.

Добрата новина е, че ако ви се налага да подменяте ремъка не е задължително да търсите оригинална част. Можете да замените ремъка с някой от масовите модели, които се предлагат в магазините за авточасти.

Разбира се, задължително е да знаете техническите характеристики на пистовия ремък за вашата марка и модел автомобил.

Защо да изберете Nas Auto?

Ние можем да ви предложим висококачествени пистови ремъци във всички размери и за всички марки и модели автомобили. Работим с популярни марки като: SWAG, BANDO, BOSCH, DAYCO, FEBI, TOPRAN, FLENNOR, SKF, NTN и други.

От Нас Ауто се грижим нашите клиенти да получават професионално обслужване, затова не само предлагаме авточасти (в това число и пистови ремъци) от реномирани марки, но сме винаги на среща, за да дадем професионален съвет и да бъдем от помощ при избора на конкретната авточаст.

Цените, на които предлагаме пистовите ремъци са изключително достъпни, качеството е високо, а доставката - бърза и на посочен от клиента адрес.

МОЖЕ ЛИ ДА ПОЛУЧА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ ИЗБОРА НА ПИСТОВ РЕМЪК?

Нашите експерти са на разположение, за да ви помогнат и консултират при избора на правилните части от категория ПИСТОВ РЕМЪК за вашия автомобил. Можете да се свържете с нас чрез нашия телефонен номер или да посетите нашия магазин, където ще се радваме да ви приветстваме и да ви помогнем лично.

За да ви предоставим най-добрата консултация, ще бъде полезно да имаме някои допълнителни информации за вашия автомобил, като марка, модел и година на производство или VIN (номера на рамата). Тези данни ни позволяват да ви препоръчаме правилните части, които отговарят на спецификациите на вашия автомобил.

КОГА ЩЕ ПОЛУЧА ПРАТКАТА, АКО ПОРЪЧАМ ПИСТОВ РЕМЪК ДНЕС?

Поръчки направени до 16:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден и се доставят на клиента на следващия работен ден.

Поръчки направени в почивни дни се изпращат на следващия работен ден.

Всички клиенти на NasAuto.BG получават ОТСТЪПКА от цената за доставка на Еконт.

МОЖЕ ЛИ ДА ОТВОРЯ И ПРЕГЛЕДАМ ЧАСТИТЕ, КОИТО СЪМ ПОРЪЧАЛ ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ?

Всяка пратка с ПИСТОВ РЕМЪК се изпраща автоматично с включена опция за преглед.

Всички изложени продукти са чисто НОВИ, неупотребявани и в оригиналната си опаковка с включено ДДС в цената.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация