Обтегач пистов ремък

Обтегач пистов ремък

Пистовият ремък свързва няколко от основните компоненти на двигателя като алтернатора, водната помпа, помпата на сервото и компресора на климатика. Този ремък трябва да работи в перфектна синхронизация и при оптимална натегнатост, за да осигури доброто функциониране на всички задвижвани от него агрегати.

Тъй като работи при големи натоварвания, след известно време на работа пистовият ремък се разтяга и производителността му намалява. За да не се случва това, тези авточасти са оборудвани с обтегачи.

Обтегачът на пистовия ремък се състои от няколко елемента - основа, рамо на опън, пружина и ролка. Пистовият ремък преминава през натяжната ролка, която притиска ремъка към обтегача, който пък осигурява правилното обтягане на пистовия ремък.

Компонентите на обтегача на пистовия ремък се износват след известно време на работа, тъй като се намират под непрестанно механично натоварване. Ако някой от елементите на обтегача се износи или дефектира, това се отразява на работата на пистовия ремък, а оттам на целия автомобил.

Симптомите, които показват, че обтегача на пистовия ремък не върши работата си ефективно са няколко:

  • Ако по време на ускорение или стартиране на автомобила чуете шум, това може да е симптом, че пистовия ремък не е обтегнат колкото е необходимо;
  • Ако при смяна на предавките чувате скърцане и шумове, това означава, че най-вероятно имате проблем с обтегача на пистовия ремък;
  • Ако автомобилът не ускорява правилно от ниски скорости, това също е индикация, че има проблем с пистовия ремък и обтегача.

При наличие на подобни симптоми е силно препоръчително да се провери състоянието на обтегача на пистовия ремък и ако се налага да бъде регулиран или подменен с нов.

Ако се налага смяна на обтегача е добре едновременно с него да бъде сменени пистовия ремък, както и всички негови компоненти.

Защо да изберете Nas Auto?


Ако вашият автомобил се нуждае от обтегач за пистов ремък, ние можем да ви предложим широка гама от тези авточасти на конкурентни цени. Марките, с които работим и които ви предлагаме са популярни в цял свят и вие можете да сте напълно спокойни, че купувате пистов ремък, обтяжна ролка или обтегач на пистов ремък, които са произведени от висококачествени материали и според изискванията на производителите на автомобили.

Марките на обтегачи за пистови ремъци, които ще откриете при нас са: FEBI BILSTEIN, RUVILLE, SWAG, GATES, INA, IPD, OPTIBELT, OPTIMAL, SHIKA, BLUE PRINT, KRAFT AUTOMOTIVE, MAPCO, JAPANPARTS и други.

При нас ще откриете както обтегачи за пистови ремъци, така и пълни комплекти (ремък, ролка, обтегач и останалите им компоненти).

МОЖЕ ЛИ ДА ПОЛУЧА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ ИЗБОРА НА ОБТЕГАЧ ПИСТОВ РЕМЪК?

Нашите експерти са на разположение, за да ви помогнат и консултират при избора на правилните части от категория ОБТЕГАЧ ПИСТОВ РЕМЪК за вашия автомобил. Можете да се свържете с нас чрез нашия телефонен номер или да посетите нашия магазин, където ще се радваме да ви приветстваме и да ви помогнем лично.

За да ви предоставим най-добрата консултация, ще бъде полезно да имаме някои допълнителни информации за вашия автомобил, като марка, модел и година на производство или VIN (номера на рамата). Тези данни ни позволяват да ви препоръчаме правилните части, които отговарят на спецификациите на вашия автомобил.

КОГА ЩЕ ПОЛУЧА ПРАТКАТА, АКО ПОРЪЧАМ ОБТЕГАЧ ПИСТОВ РЕМЪК ДНЕС?

Поръчки направени до 16:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден и се доставят на клиента на следващия работен ден.

Поръчки направени в почивни дни се изпращат на следващия работен ден.

Всички клиенти на NasAuto.BG получават ОТСТЪПКА от цената за доставка на Еконт.

МОЖЕ ЛИ ДА ОТВОРЯ И ПРЕГЛЕДАМ ЧАСТИТЕ, КОИТО СЪМ ПОРЪЧАЛ ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ?

Всяка пратка с ОБТЕГАЧ ПИСТОВ РЕМЪК се изпраща автоматично с включена опция за преглед.

Всички изложени продукти са чисто НОВИ, неупотребявани и в оригиналната си опаковка с включено ДДС в цената.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация
Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.