Бобина

  Бобината за запалване (модул за запалване) е основна част от запалителната система на автомобила, която преобразува ниското напрежение на бордовата мрежа в импулс с високо напрежение. Напрежението, което се генерира в запалителната бобина предизвиква искра между електродите на запалителната свещ и запалва горивната смес.

  Бобината е вид трансформатор, който се състои от две намотки: първична и вторична. Първичната намотка се състои от плътно изолирана дебела медна жица и има два нисковолтови проводника изведени на капака на бубината.

  Вторичната намотка е разположена вътре в първичната намотка. Единият край на тази намотка е свързан към отрицателния извод на намотка номер едно, а другия край е свързан към централния терминал на капака, който осигурява високо напрежение.

  За да бъде увеличена силата на магнитното поле, намотките са разположени около желязно ядро. Намотките заедно със сърцевината са поставени в корпус с изолационна обвивка, а за да се предотврати евентуално нагряване, бобината се напълва с трансформаторно масло.

  Бобината играе много важна роля в запалителната система на колата, тъй като подава електрически ток към свещите, които от своя страна образуват искра, която запалва горивната смес и автомобила може да потегли.

  Неизправностите в запалителната бобина се проявяват основно след износване и прегаряне на намотката. Няма точно определено време, в което бобината трябва да се смени, но ако срещате проблем със запалването на двигателя, това е една от индикациите, че трябва да обърнете внимание на състоянието на бобината и ако се налага да я подмените.

  Подмяната на бобина е сравнително лесна, като това, което трябва да се направи е да се изключат двата кабела - запалителния и кабела за високо напрежение. След това дефектиралата бобина се изважда и на нейно място се поставя новата. След монтажа се прави задължителна проверка, за да се провери дали автомобила работи правилно.

  Защо да изберете Nas Auto?

  Ние можем да ви предложим запалителни бобини от марките BLUE PRINT, NGK, NIPPARTS, DELPHI, DENSO, ERA, FACET, HOFFER, ASHIKA, AUTOMEGA, VALEO, VEMO, HUCO, JANMOR, JAPANPARTS, JP GROUP, HELLA, SWAG, TESLA, TOPRAN, BERU, BOSCH, BREMI, MAGNETI MARELLI, MAPCO, MOBILETRON, SIDAT, STANDARD, FEBI BILSTEIN, FISPA и други. Бобините, които ние предлагаме са придружени със сертификат за качество, а разнообразието, което ще откриете при нас ви дава възможност без никакви проблеми да откриете точно този модел и марка запалителна бобина, от което има нужда вашият автомобил.

  Ако ви е трудно да направите правилния избор, ние сме насреща, за да отговорим на всеки ваш въпрос относно подходящата бобина за модела и марката автомобил, който шофирате.

  Избирайки Nas Auto вие можете да бъдете сигурни, че купувате запалителна бобина с високо качество и на добра цена.