Бобина

Бобината за запалване (модул за запалване) е основна част от запалителната система на автомобила, която преобразува ниското напрежение на бордовата мрежа в импулс с високо напрежение. Напрежението, което се генерира в запалителната бобина предизвиква искра между електродите на запалителната свещ и запалва горивната смес.

Бобината е вид трансформатор, който се състои от две намотки: първична и вторична. Първичната намотка се състои от плътно изолирана дебела медна жица и има два нисковолтови проводника изведени на капака на бубината.

Вторичната намотка е разположена вътре в първичната намотка. Единият край на тази намотка е свързан към отрицателния извод на намотка номер едно, а другия край е свързан към централния терминал на капака, който осигурява високо напрежение.

За да бъде увеличена силата на магнитното поле, намотките са разположени около желязно ядро. Намотките заедно със сърцевината са поставени в корпус с изолационна обвивка, а за да се предотврати евентуално нагряване, бобината се напълва с трансформаторно масло.

Бобината играе много важна роля в запалителната система на колата, тъй като подава електрически ток към свещите, които от своя страна образуват искра, която запалва горивната смес и автомобила може да потегли.

Неизправностите в запалителната бобина се проявяват основно след износване и прегаряне на намотката. Няма точно определено време, в което бобината трябва да се смени, но ако срещате проблем със запалването на двигателя, това е една от индикациите, че трябва да обърнете внимание на състоянието на бобината и ако се налага да я подмените.

Подмяната на бобина е сравнително лесна, като това, което трябва да се направи е да се изключат двата кабела - запалителния и кабела за високо напрежение. След това дефектиралата бобина се изважда и на нейно място се поставя новата. След монтажа се прави задължителна проверка, за да се провери дали автомобила работи правилно.

Защо да изберете Nas Auto?

Ние можем да ви предложим запалителни бобини от марките BLUE PRINT, NGK, NIPPARTS, DELPHI, DENSO, ERA, FACET, HOFFER, ASHIKA, AUTOMEGA, VALEO, VEMO, HUCO, JANMOR, JAPANPARTS, JP GROUP, HELLA, SWAG, TESLA, TOPRAN, BERU, BOSCH, BREMI, MAGNETI MARELLI, MAPCO, MOBILETRON, SIDAT, STANDARD, FEBI BILSTEIN, FISPA и други. Бобините, които ние предлагаме са придружени със сертификат за качество, а разнообразието, което ще откриете при нас ви дава възможност без никакви проблеми да откриете точно този модел и марка запалителна бобина, от което има нужда вашият автомобил.

Ако ви е трудно да направите правилния избор, ние сме насреща, за да отговорим на всеки ваш въпрос относно подходящата бобина за модела и марката автомобил, който шофирате.

Избирайки Nas Auto вие можете да бъдете сигурни, че купувате запалителна бобина с високо качество и на добра цена.

ЗА КАКВО СЛУЖИ БОБИНАТА В КОЛАТА ?

Бобината или по-позната, като модула за запалване е най-съществена част от запалителната система. Без нея вашият автомобил няма как да образува високо напрежение, което от своя страна да запали горивната смес и съответно двигателят.


МОГА ЛИ ДА РАЗЧИТАМ НА НАДЕЖДНА БОБИНА, ЗАКУПЕНА ОТ ВАС ?

Доверието към нас е напълно оправдано от страна на нашите клиенти. Доверявайки ни се вие получавате достъп до първокласни стоки за които ви уверяваме, че са здрави, надеждни и максимално достъпни.


ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ ЦЕНАТА СПРЯМО КАЧЕСТВОТО ?

Мисията на която сме отдадени гласи да предоставяме на клиента винаги най-доброто. Ето защо цена-качество няма значение, тъй като стоките ни са само и единствено на марки, които са се доказали през годините, като надеждни и първокласни.


КОГА СЕ ПОДМЕНЯ БОБИНА ?

Реално погледнато точно определен срок за подмяна не съществува. Ако евентуално изпитвате неизправност със запалването, износването на тази част може да бъде първи признак. Обърнете се към специалист за отстраняването на проблема.

МОЖЕ ЛИ ДА ПОЛУЧА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ ИЗБОРА НА БОБИНА?

Нашите експерти са на разположение, за да ви помогнат и консултират при избора на правилните части от категория БОБИНА за вашия автомобил. Можете да се свържете с нас чрез нашия телефонен номер или да посетите нашия магазин, където ще се радваме да ви приветстваме и да ви помогнем лично.

За да ви предоставим най-добрата консултация, ще бъде полезно да имаме някои допълнителни информации за вашия автомобил, като марка, модел и година на производство или VIN (номера на рамата). Тези данни ни позволяват да ви препоръчаме правилните части, които отговарят на спецификациите на вашия автомобил.

КОГА ЩЕ ПОЛУЧА ПРАТКАТА, АКО ПОРЪЧАМ БОБИНА ДНЕС?

Поръчки направени до 16:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден и се доставят на клиента на следващия работен ден.

Поръчки направени в почивни дни се изпращат на следващия работен ден.

Всички клиенти на NasAuto.BG получават ОТСТЪПКА от цената за доставка на Еконт.

МОЖЕ ЛИ ДА ОТВОРЯ И ПРЕГЛЕДАМ ЧАСТИТЕ, КОИТО СЪМ ПОРЪЧАЛ ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ?

Всяка пратка с БОБИНА се изпраща автоматично с включена опция за преглед.

Всички изложени продукти са чисто НОВИ, неупотребявани и в оригиналната си опаковка с включено ДДС в цената.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация
Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.