Реле подгревни свещи

Реле подгревни свещи

Релето за подгревните свещи е изключително важен компонент от запалителната система на дизеловите автомобили. Ако релето спре да работи, свещите също ще спрат да работят, а това ще доведе до затруднено, дори невъзможно стартиране на дизеловия двигател в студено време.

Релето за подгревни свещи работи по следния начин: Когато влезете в автомобила и завъртите ключа за стартиране на дизеловия двигател, електронния контролен модул подава сигнал към релето, което от своя страна подава електрически ток към подгревните свещи.

След като подгревните свещи достигнат максималната си работна температура и двигателя се стартира, релето спира захранването на подгревните свещи.

Производителите на автомобили не посочват определен период, в който релето трябва да се подменя, затова се налага при първите признаци за дефект то да се сменя.

Възможните дефекти при релетата за подгревни свещи са:

Oкисление

Често се случва в корпуса на елемента да навлезе влага или вода. В този случай релетата се окисляват, а това води до затруднения при стартиране на дизеловия двигател.

Дефект на намотката на бобината

Ако имате проблем със стартирането на дизеловия двигател е препоръчително да потърсите квалифицирана помощ, за да сте наясно дали проблема е от свещите или от релетата на подгревните свещи.

Подмяната на релетата е добре да бъде извършена в специализиран сервиз, тъй като схемата на свързването им е доста сложна и изисква детайлно познаване на елементите на автомобила.

Защо да изберете Nas Auto?

Ние знаем колко са важни за ефективната и безпроблемна работа на дизеловия двигател релетата за подгревни свещи, затова сме се постарали да предлагаме единствено релета от популярни марки на цени, които са повече от приемливи.

На страниците на Нас Ауто можете да откриете релета за всички марки и модели автомобили с дизелови двигатели.

Авточастите, които предлагаме са с високо качество и са съобразени с всички изисквания на производителите на автомобили.

Освен релета, ние можем да ви предложим и висококачествени подгревни свещи и други авточасти, от които вашият автомобил се нуждае.

Пазарувайки от Нас Ауто, вие не само ще оборудвате автомобила си с качествени авточасти, но и ще спестите пари.

Ние не сме просто магазин, от който можете да си закупите изгодно релета, подгревни свещи или други авточасти. Ние сме ваши приятели и партньори и сме винаги насреща, ако изпитвате затруднения при правилния избор на подходящата авточаст или реле за подгревни свещи. Винаги, когато имате нужда от помощ ние с желание откликваме, за да можете вие, нашите клиенти да сте доволни и щастливи от избора на авточасти.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация