Турбокомпресор

Турбокомпресорът е вид устройство, което повишава налягането на подавания в двигателя въздух. Задвижва се от газовете, които двигателя отделя по време на работата си.

Като устройство, турбокомпресорът представлява най-грубо казано турбина и компресор, които са монтирани на един общ вал. Турбината се намира в изпускателната система на автомобила и се задвижва от енергията, която отработените от двигателя газове отделят.

Тъй като турбината и компресора са свързани чрез общ вал, когато турбината се задвижи от изгорелите газове, тя превръща тази енергия в механична и така задвижва компресора. Компресорът от своя страна всмуква атмосферен въздух и го вкарва под високо налягане във всмукателния колектор на двигателя. Поради това, че въздухът, който се вкарва в горивната камера е компресиран, той може да бъде подаван в големи количества, което от своя страна води до увеличаване на мощността на мотора с вътрешно горене.

Турбокомпресорите работят при изключително големи натоварвания и при много високи температури, затова се налага да се отделя голямо внимание на тяхната диагностика и поддръжка.

Поддръжката е много важна за работата на турбокомпресора, а едни от най-важните неща са:

  • -Редовнасмяна на маслото- тъй като турбокомпресорите работят на много високи обороти, това изисква винаги да са добре смазани. Когато маслото е старо или недостатъчно, това може да повреди и съответно съкрати живота на турбото.

  • -Регулярнасмяна на въздушния филтър- турбокомпресорите доста често се повреждат именно защото въздушния филтър е замърсен, затова редовната смяна на филтъра е силно препоръчителна за ефективната му работа.

  • -Редовна проверка на всички елементи по системата - това включва редовна проверка на състоянието на всмукателния колектор, съединенията, маркучите и навременната им подмяна, ако това се налага.

Двигателят и турбокомпресора са доста скъпи като цена авточасти, затова е добре да им обърнете специално внимание и да се грижите за поддръжката им с голямо старание. Ако все пак се наложи смяна на турбокомпресор, ние можем да ви бъдем от голяма полза.

Защо да изберете Nas Auto?

В нашия магазин можете да откриете широка гама от турбокомпресори на конкурентни цени. Ние знаем колко важен е турбокомпресорът за ефективната работа на автомобила ви, затова предлагаме единствено турбокомпресори високо качество, от водещи марки.

В зависимост от модела и марката на вашия автомобил, ние можем да ви предложим турбокомпресор, който ще отговаря на изискванията на производителя на автомобила.

Ако се нуждаете от други авточасти, сигурни сме, че ще ги откриете при нас на много по-изгодни за вас цени.

От Нас Ауто сме винаги на ваше разположение и сме отворени за всякакви въпроси относно турбокомпресорите или другите авточасти, от които се нуждаете.

МОЖЕ ЛИ ДА ПОЛУЧА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ ИЗБОРА НА ТУРБО?

Нашите експерти са на разположение, за да ви помогнат и консултират при избора на правилните части от категория ТУРБО за вашия автомобил. Можете да се свържете с нас чрез нашия телефонен номер или да посетите нашия магазин, където ще се радваме да ви приветстваме и да ви помогнем лично.

За да ви предоставим най-добрата консултация, ще бъде полезно да имаме някои допълнителни информации за вашия автомобил, като марка, модел и година на производство или VIN (номера на рамата). Тези данни ни позволяват да ви препоръчаме правилните части, които отговарят на спецификациите на вашия автомобил.

КОГА ЩЕ ПОЛУЧА ПРАТКАТА, АКО ПОРЪЧАМ ТУРБО ДНЕС?

Поръчки направени до 16:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден и се доставят на клиента на следващия работен ден.

Поръчки направени в почивни дни се изпращат на следващия работен ден.

Всички клиенти на NasAuto.BG получават ОТСТЪПКА от цената за доставка на Еконт.

МОЖЕ ЛИ ДА ОТВОРЯ И ПРЕГЛЕДАМ ЧАСТИТЕ, КОИТО СЪМ ПОРЪЧАЛ ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ?

Всяка пратка с ТУРБО се изпраща автоматично с включена опция за преглед.

Всички изложени продукти са чисто НОВИ, неупотребявани и в оригиналната си опаковка с включено ДДС в цената.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация