Тампон двигател

Тампон двигател

Функциите, които изпълняват тампоните на двигателя са няколко: служат като закрепващ елемент и закрепват двигателя към шасито на превозното средство, намаляват динамичните натоварвания и са много добри изолатори (намаляват вибрациите и шума, които идват от двигателя по време на неговата работа, осигурявайки комфорт на шофьора).

Тампоните за двигател са два на брой и представляват две метални части, които са свързвани помежду си с мек материал, най-често гума или каучук. По време на работа на автомобила тампоните са изложени на големи натоварвания и тъкмо меката връзка между тях се износва, протрива или скъсва, което налага навременната им подмяна.

Няма определен от производителите период, в който се налага подмяната на тампоните, затова е силно препоръчително да бъде извършван редовен преглед на състоянието им и ако се установи износване, те да бъдат подменени.

Повредата на тампон на двигателя не е никак за подценяване, тъй като ако има скъсан такъв, това може да доведе до изместване на двигателя, което от своя страна да затрудни превключването на предавките.

Една от най-ясните индикации, че тампоните на двигателя са за смяна е разклащането на двигателя. Усетите ли, че двигателя не е стабилен, веднага трябва да посетите сервиз и да подмените тампоните на двигателя, за да се погрижите за безопасността си.

Смяната на тампон не е сложна процедура, но препоръката на експертите е тя да бъде извършена в специализиран сервиз, за да се гарантира правилната им подмяна.

Препоръчително е също така тампоните да бъдат сменяни заедно, без значение, че е скъсан само единия. Това се налага, тъй като ако бъде сменен само единия тампон, другият ще поеме тежестта му и така вибрациите и шума в купето ще се увеличат.

Ако ви се налага подмяна на тампоните на двигателя не чакайте прекалено дълго време, а веднага потърсете тампоните, подходящи за вашия автомобил и ги подменете своевременно.

Защо да изберете Nas Auto?

Тампоните за двигател, които можем да ви предложим са от водещи марки, което е гаранция за високото качество на продукта. Ние разполагаме с тампони за всички марки и модели превозни средства и можем да ги предложим на възможно най-достъпните цени.

Марките тампони за двигатели, които ще откриете при нас са: PIERBURG, RUVILLE, SASIC, ASHIKA, AUTOMEGA, BIRTH, TOPRAN, VAICO, YAMATO, CORTECO, DELPHI, Metalcaucho, MEYLE, OPTIMAL, BLUE PRINT, FEBI BILSTEIN, ORIGINAL IMPERIUM, STC, SWAG, FLENNOR, FORTUNE LINE, GSP, LEMFORDER, MALO, MAPCO, HUTCHINSON, JP GROUP, KRAFT AUTOMOTIVE и други.

Не подценявайте навременната подмяна на тампоните за двигател! Имате ли нужда от качествени тампони на добра цена, ние от Нас Ауто ви очакваме!

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация