Демпферна шайба колянов вал

Демпферна шайба

При работата си двигателя неминуемо създава повишени вибрации, които ако не бъдат контролирани могат да доведат до неговата повреда и съответно до скъсяване на живота му. За да се погрижи за тези вибрации, на помощ идва демпферната шайба.

Тази шайба се намира в предната част на коляновия вал и се състои от метална вътрешна част, гумена сърцевина и външен обръч, на който се поставя ремък.

Когато двигателят работи, той създава вибрации, които оказват въздействие не само върху мощността и разхода на гориво на автомобила, но и които могат да доведат до по-бързото износване на частите на двигателя. Едновременно с повишените вибрации се повишава и усукването (огъването) на коляновия вал, което води до по-бързото му износване или счупване.

Демпферната шайба помага всички тези неща да не се случат, намалявайки вибрациите и усукването, като по този начин предпазва не само двигателя, но и коляновия вал от повреда.

Тъй като демпферната шайба е подложена на големи натоварвания, често се случва тя да се износи, напука, разцепи или изкриви. Най-честите дефекти, които могат да се видят и с просто око са пукнатини по гумената сърцевина, разцепване (разделяне) на гумената от металната част, механично изкривяване и други.

Затова е препоръчително да се извършва преглед на състоянието на шайбата на всеки 60000 км. и ако се забележат подобни промени по конструкцията ѝ, тя да бъде веднага подменена.

Дори и всичко да е наред, демпфимерната шайба задължително трябва да бъде подменена с нова на всеки 120000 км. пробег.

Добре е да се знае, че при подмяна трябва да се използва оригинален модел на демпферна шайба, който е посочен от производителя.


МОГА ЛИ ДА НАМЕРЯ ДЕМФЕРНА ШАЙБА НА ИЗГОДНА ЦЕНА ПРИ ВАС ?

Уверяваме ви, че в обширният ни каталог ще успеете да откриете демферни шайби, както на изгодни цени, така и от високо качество. Предоставянето на достъпни компоненти, които да са се доказали с времето е първи приоритет за нас.


ЗА КАКЪВ МОДЕЛ АВТОМОБИЛИ ДЕМПФЕРНА ШАЙБА ПРЕДЛАГАТЕ ?

В каталогът ни ще откриете, че предлаганата от нас резервна част е достъпна за абсолютно всички модели и марки автомобили. Независимо дали разполагате с висок клас превозно средство или среден, шайбата е повече от гарантирана.


ДОСТАВЯТЕ ЛИ ДО АДРЕС И КАКВА Е ЦЕНАТА ЗА ДОСТАВКАТА ?

По отношение на този тип доставка NasAuto не поема отговорност, тъй като тя се осъществява чрез куриерска фирма. В зависимост от фирмата на която ще се доверите, артикула може да бъде доставен, както на личен адрес, така и на офис във вашият град.


ПО КАКВО ДА РАЗПОЗНАЕМ, ЧЕ ДЕМФЕРНАТА ШАЙБА Е ЗА СМЯНА ?

Периодичният преглед на компонента е задължителен и при установяване на скъсване или изкривяване е от съществено значение да извършите подмяна. Друг ясен признак е завишеното ниво на вибрация от двигателният сектор.


ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ NASAUTO.BG?

Демпферните шайби, които от Нас Ауто предлагаме отговарят на всички изисквания и ОЕ спецификации, изработени са от висококачествени материали, което гарантира по-голямата им издръжливост на натоварване.

Ние предлагаме демпферни шайби за всички модели и марки автомобили, а марките, с които работим са сред водещите в производството на подобен тип авточасти.

За нас е много важно да можем да ви предложим висококачествени авточасти (в това число и демпферни шайби) на възможно най-достъпни и конкурентни цени.

При нас ще откриете както точно тази шайба, която ви е необходима, така и всичко, от което се нуждае вашия автомобил, за да работи перфектно.

Разгледайте нашия продуктов каталог, потърсете шайбата според модела и марката на автомобила и се свържете с нас. От Нас Ауто гарантираме бърза доставка, любезно отношение и достъпни цени на демпферните шайби, които предлагаме.

МОЖЕ ЛИ ДА ПОЛУЧА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ ИЗБОРА НА ДЕМПФЕРНА ШАЙБА КОЛЯНОВ ВАЛ?

Нашите експерти са на разположение, за да ви помогнат и консултират при избора на правилните части от категория ДЕМПФЕРНА ШАЙБА КОЛЯНОВ ВАЛ за вашия автомобил. Можете да се свържете с нас чрез нашия телефонен номер или да посетите нашия магазин, където ще се радваме да ви приветстваме и да ви помогнем лично.

За да ви предоставим най-добрата консултация, ще бъде полезно да имаме някои допълнителни информации за вашия автомобил, като марка, модел и година на производство или VIN (номера на рамата). Тези данни ни позволяват да ви препоръчаме правилните части, които отговарят на спецификациите на вашия автомобил.

КОГА ЩЕ ПОЛУЧА ПРАТКАТА, АКО ПОРЪЧАМ ДЕМПФЕРНА ШАЙБА КОЛЯНОВ ВАЛ ДНЕС?

Поръчки направени до 16:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден и се доставят на клиента на следващия работен ден.

Поръчки направени в почивни дни се изпращат на следващия работен ден.

Всички клиенти на NasAuto.BG получават ОТСТЪПКА от цената за доставка на Еконт.

МОЖЕ ЛИ ДА ОТВОРЯ И ПРЕГЛЕДАМ ЧАСТИТЕ, КОИТО СЪМ ПОРЪЧАЛ ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ?

Всяка пратка с ДЕМПФЕРНА ШАЙБА КОЛЯНОВ ВАЛ се изпраща автоматично с включена опция за преглед.

Всички изложени продукти са чисто НОВИ, неупотребявани и в оригиналната си опаковка с включено ДДС в цената.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация