Радиатор климатик

Радиатор климатик

Радиаторът на климатичната система на автомобилаиграе много важна роля за отоплението на купето.Основната функция на кондензатора(радиатора) е да отнеме топлината от хладилния агент (фреона) и да освободи тази абсорбирана топлина в купето на автомобила.

Като конструкция, радиаторът на климатика прилича наобикновен топлообменник, с тази разлика, че е доста по-тънък, изработен е от алуминий, а за по-доброто му обдухване работят вентилатори.

Тъй като, за да работи ефективнорадиаторътсе нуждае от въздух, мястото на което е разположен е пред радиатора на охладителната система на превозното средство.

Проблемите с радиатора на климатика възникват най-често заради механични повреди или корозия. Тъй като е разположен пред радиатора на автомобила и от пътя го дели единственорешетката на превозното средство, често в него се удрят камъчета, влизат прах и други нечистотии. Случва се и някоя от тръбичките му дакорозирапоради недобра поддръжка и тогава се налага смяна на радиатора.

Няма специфични изисквания кога да бъде обслужван радиатора на климатика, но експертите съветват преглед да бъде извършван поне два пъти годишно, заедно спрофилактиката на цялата климатична системана автомобила.

Въпреки, че някой специалисти твърдят, че ремонт на радиатора е възможен, по-голямата част са на мнение, че усилията по ремонта не си струват, тъй като поправката му изареждането му с фреонкато цена излиза наравно с покупката и монтажа на нов радиатор за климатик.

При смяната на радиатора е препоръчително да бъдат прегледани всички елементи на климатичната система на автомобила и ако се налага да бъдат подменени заедно с радиатора. Задължително е след подмяната на авточасттахладилният агентсъщо да бъде подменен, а цялата система да бъде тествана.


Защо да изберетеNasAuto?

Ние можем да ви предложимрадиатори за климатици от водещи марки. Радиаторите, които предлагаме са изработени така, че да покриват максимално всички изисквания на производителите на автомобили за съответния модел и марка превозно средство.

Освенвисококачествени и с удължен живот радиатори, от Нас Ауто предлагаме всички останаликомпоненти от климатичната системана автомобила и можем да ви бъдем от помощ при избора на точната авточаст според модела и марката на вашия автомобил.

В нашия магазин ще откриете всички авточасти, от които се нуждаете и до на много достъпни цени. Ние се стремим да предлагамевъзможно най-широката гама от авточасти, за да можем да задоволим изискванията на всички свои клиенти.

Залагаме на качеството на предлаганите от нас продукти и затова работим единствено спопулярни марки, които имат не само традиции в производството на радиатори, елементи на климатични системи и други авточасти, но и които се ползват с доверието на милиони шофьори по света.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация