Дехидратор

Дехидратор

Всички съвременни автомобили са оборудвани с климатична система, която осигурява комфорт на пътниците по време на пътуване. Дехидраторът е част от тази система, а основната функция, която изпълнява е да отстранява влагата от климатичната система, която може да повреди разширителния клапан или компресора на климатика или климатроника.

Специалистите препоръчват при покупка на автомобил втора употреба дехидратора да бъде сменен веднага, тъй като не е ясно дали и кога е бил сменян от предишните собственици, и е много възможно да е износен или задръстен и да не може да отстранява влагата ефективно. А това неминуемо води до проблем с компресора на климатика, а оттам до проблем с цялата климатична система.

Препоръчително е дехидраторът да бъде проверяван периодично за износване и замърсяване и да се сменя на всеки 2, 3 до 5 години, за да се гарантира, че е напълно изправен и може да осигури ефективна защита на компресора на климатичната система.

Най-ясната индикация, че дехидраторът е за смяна е неправилното функциониране или пълното спиране на климатика/климатроника на автомобила.

Смяната на дехидратора е добре да бъде извършена от професионалисти в специализиран сервиз, тъй като едновременно с подмяната на изсушителя е добре да бъде проверено нивото на работното вещество на климатика, да се сменят филтрите, да се почисти въздухопровода и да се провери нивото на маслото. След подмяната на дехидратора, климатичната система се тества за течове.

Въпреки, че дехидратора е вид консуматив, неговият регулярен преглед и навременна подмяна не бива да се отлага, тъй като ако е дефектирал, това ще причини големи щети на климатичната система на автомобила.

Ако е време да подмените дехидратора на климатичната система на автомобила си, можете да разгледате марките, които от Нас Ауто предлагаме.


Защо да изберете Nas Auto?

Ние сме се постарали да подберем специално за вас, нашите клиенти дехидратори от водещи марки, които отговарят на всички световни и европейски изисквания и стандарти за качество.

Постарали сме се да направим изборът ви подходящия за вашата климатична система дехидратор изключително лесен. Единственото, което трябва да направите е да посочите марката, модела и годината на производство на вашия автомобил и търсачката на сайта ни веднага ще ви посочи няколко модела дехидратори, които са подходящи за вашия автомобил.

Ако пък предпочитате да разговаряте лично с нас, можете да оставите запитване или да ни потърсите по телефона и ние с радост ще ви помогнем не само в избора, но и ще ви дадем практични съвети за правилната поддръжка и подмяна на дехидратора на климатичната система на автомобила ви.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация