Кондензатор климатик

Кондензатор

Кондензаторът е един от основните елементи на климатичната система на автомобила. Обикновено кондензатора на климатика се монтира пред радиатора за охлаждане на превозното средство и е изложен на целия въздушен поток, който преминава през автомобила по време на неговото движение.

Когато климатичната система на автомобила работи, през горната част на кондензатора навлиза сгъстения и горещ хладилен агент от компресора, който спускайки се през охлаждащите ребра на кондензатора се охлажда, кондензира се и се превръща от газообразно в течно състояние.

В момента, в който хладилния агент (фреона) се кондензира и променя състоянието си отделя топлина, навлиза в изпарителя, оттам затопля купето на автомобила и се връща отново в компресора, кондензатора и т. н., и т. н.

Тъй като кондензаторът се намира пред радиатора на автомобила повредите му са най-чести. Затова се налага да бъде редовно преглеждан и ако е замърсен да бъде почистван или ако се наложи да бъде сменен.

Най-честите повреди на кондензатора се дължат на натрупвания на мръсотия и прах, което води до влошаване на обдухването, затрудняване работата на кондензатора или до неговото прегряване. Всичко това води след себе си и други проблеми като изхвърляне на хладилен агент, проблеми с датчиците, с вентилатора (който е свързан с кондензатора) и други.

Индикациите, че кондензатора не работи правилно са повишен разход на гориво, прегряване на автомобила и други.

Ако е на лице някой от тези симптоми и почистването не помага, кондензатора трябва да бъде сменен навреме, за да се предотвратят още по-големи проблеми по климатичната система или по автомобила.

При избор на кондензатор е важно той да бъде съвместим с останалите елементи на климатичната система и да отговаря на техническите характеристики, посочени от производителя на автомобила. Препоръчително е също така при смяна на кондензатор да бъде подменен и вентилатора, тъй като от работата на вентилатора зависи ефективното функциониране и на кондензатора, и на цялата климатична система.


Защо да изберете Nas Auto?

Ние можем да ви предложим кондензатори от високо качество и на конкурентни цени. Ако се нуждаете от кондензатор или друг елемент от климатичната система на автомобила си, просто трябва да влезете на страниците на магазина ни, да посочите модела и марката на превозното средство и ще откриете необходимото, за да извършите подмяната и климатика ви да заработи отново на пълни обороти.

От Нас Ауто се стремим да ви предлагаме авточасти единствено от водещи производители и сме горди да съобщим, че разполагаме с широка гама кондензатори за всяка марка и модел автомобил. Потърсете своя кондензатор при нас и спестете време и пари!та.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация