Кондензатор климатик

Кондензатор

Кондензаторът е един от основните елементи на климатичната система на автомобила. Обикновено кондензатора на климатика се монтира пред радиатора за охлаждане на превозното средство и е изложен на целия въздушен поток, който преминава през автомобила по време на неговото движение.

Когато климатичната система на автомобила работи, през горната част на кондензатора навлиза сгъстения и горещ хладилен агент от компресора, който спускайки се през охлаждащите ребра на кондензатора се охлажда, кондензира се и се превръща от газообразно в течно състояние.

В момента, в който хладилния агент (фреона) се кондензира и променя състоянието си отделя топлина, навлиза в изпарителя, оттам затопля купето на автомобила и се връща отново в компресора, кондензатора и т. н., и т. н.

Тъй като кондензаторът се намира пред радиатора на автомобила повредите му са най-чести. Затова се налага да бъде редовно преглеждан и ако е замърсен да бъде почистван или ако се наложи да бъде сменен.

Най-честите повреди на кондензатора се дължат на натрупвания на мръсотия и прах, което води до влошаване на обдухването, затрудняване работата на кондензатора или до неговото прегряване. Всичко това води след себе си и други проблеми като изхвърляне на хладилен агент, проблеми с датчиците, с вентилатора (който е свързан с кондензатора) и други.

Индикациите, че кондензатора не работи правилно са повишен разход на гориво, прегряване на автомобила и други.

Ако е на лице някой от тези симптоми и почистването не помага, кондензатора трябва да бъде сменен навреме, за да се предотвратят още по-големи проблеми по климатичната система или по автомобила.

При избор на кондензатор е важно той да бъде съвместим с останалите елементи на климатичната система и да отговаря на техническите характеристики, посочени от производителя на автомобила. Препоръчително е също така при смяна на кондензатор да бъде подменен и вентилатора, тъй като от работата на вентилатора зависи ефективното функциониране и на кондензатора, и на цялата климатична система.


Защо да изберете Nas Auto?

Ние можем да ви предложим кондензатори от високо качество и на конкурентни цени. Ако се нуждаете от кондензатор или друг елемент от климатичната система на автомобила си, просто трябва да влезете на страниците на магазина ни, да посочите модела и марката на превозното средство и ще откриете необходимото, за да извършите подмяната и климатика ви да заработи отново на пълни обороти.

От Нас Ауто се стремим да ви предлагаме авточасти единствено от водещи производители и сме горди да съобщим, че разполагаме с широка гама кондензатори за всяка марка и модел автомобил. Потърсете своя кондензатор при нас и спестете време и пари!та.

МОЖЕ ЛИ ДА ПОЛУЧА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ ИЗБОРА НА КОНДЕНЗАТОР КЛИМАТИК?

Нашите експерти са на разположение, за да ви помогнат и консултират при избора на правилните части от категория КОНДЕНЗАТОР КЛИМАТИК за вашия автомобил. Можете да се свържете с нас чрез нашия телефонен номер или да посетите нашия магазин, където ще се радваме да ви приветстваме и да ви помогнем лично.

За да ви предоставим най-добрата консултация, ще бъде полезно да имаме някои допълнителни информации за вашия автомобил, като марка, модел и година на производство или VIN (номера на рамата). Тези данни ни позволяват да ви препоръчаме правилните части, които отговарят на спецификациите на вашия автомобил.

КОГА ЩЕ ПОЛУЧА ПРАТКАТА, АКО ПОРЪЧАМ КОНДЕНЗАТОР КЛИМАТИК ДНЕС?

Поръчки направени до 16:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден и се доставят на клиента на следващия работен ден.

Поръчки направени в почивни дни се изпращат на следващия работен ден.

Всички клиенти на NasAuto.BG получават ОТСТЪПКА от цената за доставка на Еконт.

МОЖЕ ЛИ ДА ОТВОРЯ И ПРЕГЛЕДАМ ЧАСТИТЕ, КОИТО СЪМ ПОРЪЧАЛ ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ?

Всяка пратка с КОНДЕНЗАТОР КЛИМАТИК се изпраща автоматично с включена опция за преглед.

Всички изложени продукти са чисто НОВИ, неупотребявани и в оригиналната си опаковка с включено ДДС в цената.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация