Кормилна щанга

Кормилна щанга

Кормилната щанга е част от кормилната уредба на автомобила и играе много важна роля за предаване на движението на кормилната рейка към колелата на превозното средство. Тъй като често е подложена на големи натоварвания и опън, елементите на щангата често се износват и се налага тяхната навременна подмяна.

Добрата новина е, че рядко се налага да бъде подменена кормилната щанга като цялостен детайл. Обикновено се износват отделни нейни елементи като накрайници, ябълковидни болтове и други.

Няма точно определен период, в който кормилната щанга трябва да се прегледа и ако се налага да се подмени, но има няколко основни индикации, които подсказват, че е време да се предприемат подобни стъпки.

Вероятността някой от елементите или кормилната щанга да трябва да бъдат подменени е голяма, ако по време на шофиране автомобилът „дърпа” на една страна, ако гумите се износват неравномерно по вътрешния или външния ръб или ако при завой или паркиране се чува чукане и свистене от предната част на автомобила.

Ако тези симптоми ви притесняват, е препоръчително да бъде посетен сервиз, за да се извърши проверка на всички компоненти и да бъде направен реглаж на предния мост.

Ако се налага подмяна на кормилните щанги, е добре те да бъдат подменени заедно с накрайниците, тъй като експлоатационният живот на двата компонента е един и същ.

След ремонта или подмяната на кормилните щанги задължително отново се прави реглаж на предницата на автомобила.

Тъй като кормилната щанга е една изключително важна част от кормилната система на колата, чиято основна отговорност е да се погрижи да предаде движение от волана към колелата на автомобила, то към нейната поддръжка и своевременна подмяна трябва да се подхожда много отговорно.

Защо да изберете Nas Auto?

Кормилните щанги са на пръв поглед малки елементи от голямото цяло, но истината е, че тъкмо малките елементи играят най-важната роля в управлението на автомобила. Ако кормилния накрайник, щанга или рейка се износят или излязат от строя, това може да доведе до загуба на управлението на автомобила, а оттам да се стигне и до пътни инциденти.

Ние знаем това и сме се постарали да можем да ви предложим както кормилни рейки от водещи производители, така и всички останали компоненти, които взимат участие в кормилното управление на автомобила.

Марките, с които работим са популярни в цял свят: SWAG, METZGER, MAPCO, KAGER, VAICO, NK, FEBI BILSTEIN и други.

Разполагаме с много широка гама кормилни щанги и при нас можете да откриете кормилната щанга, накрайник или рейка за вашата марка и модел автомобил на много добри цени.

МОЖЕ ЛИ ДА ПОЛУЧА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ ИЗБОРА НА КОРМИЛНА ЩАНГА?

Нашите експерти са на разположение, за да ви помогнат и консултират при избора на правилните части от категория КОРМИЛНА ЩАНГА за вашия автомобил. Можете да се свържете с нас чрез нашия телефонен номер или да посетите нашия магазин, където ще се радваме да ви приветстваме и да ви помогнем лично.

За да ви предоставим най-добрата консултация, ще бъде полезно да имаме някои допълнителни информации за вашия автомобил, като марка, модел и година на производство или VIN (номера на рамата). Тези данни ни позволяват да ви препоръчаме правилните части, които отговарят на спецификациите на вашия автомобил.

КОГА ЩЕ ПОЛУЧА ПРАТКАТА, АКО ПОРЪЧАМ КОРМИЛНА ЩАНГА ДНЕС?

Поръчки направени до 16:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден и се доставят на клиента на следващия работен ден.

Поръчки направени в почивни дни се изпращат на следващия работен ден.

Всички клиенти на NasAuto.BG получават ОТСТЪПКА от цената за доставка на Еконт.

МОЖЕ ЛИ ДА ОТВОРЯ И ПРЕГЛЕДАМ ЧАСТИТЕ, КОИТО СЪМ ПОРЪЧАЛ ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ?

Всяка пратка с КОРМИЛНА ЩАНГА се изпраща автоматично с включена опция за преглед.

Всички изложени продукти са чисто НОВИ, неупотребявани и в оригиналната си опаковка с включено ДДС в цената.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация