Външен накрайник

Кормилен накрайник

Кормилните накрайници са едни от най-важните компоненти от кормилната уредба на автомобила. Функцията, която изпълняват е да предават движението на кормилната рейка към шенкела, за да може автомобила да завие без проблем.

Има вътрешен и външен кормилен накрайник, като вътрешния накрайник е пряко свързан с кормилната рейка и кормилото, а външния кормилен накрайник е свързан с вътрешния чрез резба и неговата функция е да регулира геометрията на автомобила и да намали износването на гумите.

Като един от най-важните компоненти от управлението на автомобила, кормилните накрайници трябва да бъдат проверявани редовно и ако се налага да бъдат подменяни своевременно.

Тъй като са подложени на голямо натоварване, кормилните накрайници се повреждат доста по-често от останалите компоненти на кормилната система.

Индикациите, че кормилния накрайник е износен и трябва да бъде подменен са трудното навиване на волана или пукане/несвойствен шум по време на навиване на волана, разбит шарнир или повреден маншон на накрайника, луфт на ходовата част и други.

Подмяната на накрайника е наложителна, тъй като един износен или повреден кормилен накрайник може да причини не само износване на гумите, но и нещо по-лошо като загуба на управление и инциденти на пътя.

При първите симптоми, че нещо не е наред трябва да се посети сервиз, за да се определели проблема и ако се налага накрайника да бъде подменен. След смяната на частта задължително се извършва реглаж на преден мост.

Препоръчително е да бъдат подменени накрайниците от двете страни, както да бъдат проверени и останалите елементи от кормилното управление. Задължително да се направи и проверка на ходовата част на превозното средство.

При избора на кормилен накрайник е препоръчително да се използват единствено висококачествени оригинални части, тъй като този елемент от кормилното управление е наистина изключително важен и една неподходяща или некачествена част може да нанесе непоправими щети на автомобила и да причини пътни инциденти.

Защо да изберете Nas Auto?

Ние работим единствено с марки, които са се доказали по целия свят като марки, които предлагат висококачествени кормилни накрайници. Пазарувайки от Нас Ауто вие можете да сте спокойни, че частта, която ще закупите ще е изработена според всички изисквания за качество и ще отговаря на всички европейски стандарти.

При нас ще откриете не само кормилни накрайници за всички модели и марки автомобили, но и всички останалите елементи и компоненти на кормилната уредба на автомобила. Авточастите, които от Нас Ауто предлагаме са с високо качество и на изключително приемливи цени.

Нуждаете се от качествени кормилни накрайници за вашия автомобил, потърсете Nas Auto!

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация