Външен накрайник

Кормилен накрайник

Кормилните накрайници са едни от най-важните компоненти от кормилната уредба на автомобила. Функцията, която изпълняват е да предават движението на кормилната рейка към шенкела, за да може автомобила да завие без проблем.

Има вътрешен и външен кормилен накрайник, като вътрешния накрайник е пряко свързан с кормилната рейка и кормилото, а външния кормилен накрайник е свързан с вътрешния чрез резба и неговата функция е да регулира геометрията на автомобила и да намали износването на гумите.

Като един от най-важните компоненти от управлението на автомобила, кормилните накрайници трябва да бъдат проверявани редовно и ако се налага да бъдат подменяни своевременно.

Тъй като са подложени на голямо натоварване, кормилните накрайници се повреждат доста по-често от останалите компоненти на кормилната система.

Индикациите, че кормилния накрайник е износен и трябва да бъде подменен са трудното навиване на волана или пукане/несвойствен шум по време на навиване на волана, разбит шарнир или повреден маншон на накрайника, луфт на ходовата част и други.

Подмяната на накрайника е наложителна, тъй като един износен или повреден кормилен накрайник може да причини не само износване на гумите, но и нещо по-лошо като загуба на управление и инциденти на пътя.

При първите симптоми, че нещо не е наред трябва да се посети сервиз, за да се определели проблема и ако се налага накрайника да бъде подменен. След смяната на частта задължително се извършва реглаж на преден мост.

Препоръчително е да бъдат подменени накрайниците от двете страни, както да бъдат проверени и останалите елементи от кормилното управление. Задължително да се направи и проверка на ходовата част на превозното средство.

При избора на кормилен накрайник е препоръчително да се използват единствено висококачествени оригинални части, тъй като този елемент от кормилното управление е наистина изключително важен и една неподходяща или некачествена част може да нанесе непоправими щети на автомобила и да причини пътни инциденти.

Защо да изберете Nas Auto?

Ние работим единствено с марки, които са се доказали по целия свят като марки, които предлагат висококачествени кормилни накрайници. Пазарувайки от Нас Ауто вие можете да сте спокойни, че частта, която ще закупите ще е изработена според всички изисквания за качество и ще отговаря на всички европейски стандарти.

При нас ще откриете не само кормилни накрайници за всички модели и марки автомобили, но и всички останалите елементи и компоненти на кормилната уредба на автомобила. Авточастите, които от Нас Ауто предлагаме са с високо качество и на изключително приемливи цени.

Нуждаете се от качествени кормилни накрайници за вашия автомобил, потърсете Nas Auto!

МОЖЕ ЛИ ДА ПОЛУЧА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ ИЗБОРА НА ВЪНШЕН НАКРАЙНИК?

Нашите експерти са на разположение, за да ви помогнат и консултират при избора на правилните части от категория ВЪНШЕН НАКРАЙНИК за вашия автомобил. Можете да се свържете с нас чрез нашия телефонен номер или да посетите нашия магазин, където ще се радваме да ви приветстваме и да ви помогнем лично.

За да ви предоставим най-добрата консултация, ще бъде полезно да имаме някои допълнителни информации за вашия автомобил, като марка, модел и година на производство или VIN (номера на рамата). Тези данни ни позволяват да ви препоръчаме правилните части, които отговарят на спецификациите на вашия автомобил.

КОГА ЩЕ ПОЛУЧА ПРАТКАТА, АКО ПОРЪЧАМ ВЪНШЕН НАКРАЙНИК ДНЕС?

Поръчки направени до 16:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден и се доставят на клиента на следващия работен ден.

Поръчки направени в почивни дни се изпращат на следващия работен ден.

Всички клиенти на NasAuto.BG получават ОТСТЪПКА от цената за доставка на Еконт.

МОЖЕ ЛИ ДА ОТВОРЯ И ПРЕГЛЕДАМ ЧАСТИТЕ, КОИТО СЪМ ПОРЪЧАЛ ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ?

Всяка пратка с ВЪНШЕН НАКРАЙНИК се изпраща автоматично с включена опция за преглед.

Всички изложени продукти са чисто НОВИ, неупотребявани и в оригиналната си опаковка с включено ДДС в цената.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация