Горивна помпа

Горивна помпа

Горивната помпа е един от най-важните компоненти на горивната система на автомобила, което автоматично я нарежда сред най-ключовите части за ефективната му работа. Основната функция на помпата е да пренесе определено количество гориво от резервоара и да го подаде към двигателя при необходимото налягане.

В зависимост от това дали автомобилът е бензинов или дизелов, помпата може да бъде с различен дизайн, може да се намира в резервоара или извън него (най-често близо до задния мост), може да бъде механична (при по-старите модели автомобили) или електрическа.

Ако горивната помпа не функционира правилно, това пречи на двигателя да стартира, което на практика означава, че автомобилът става напълно безполезен.

Затова, ако имате някакви съмнения, че помпата за гориво на автомобила ви не работи правилно, трябва да я тествате на стенд, за да сте наясно дали е за смяна или не. Извършването на тестове на стенд може да ви покаже дали помпата отговаря на спецификациите на производителя.

Ако помпата е за смяна, тогава трябва да сте наясно от какъв модел горивна помпа имате нужда, тъй като помпите се различават в зависимост от марката, модела, дори от годината на производство на автомобила.

В зависимост от степента на повреда, има вариант да подмените само горивната помпа, което е по-евтиния вариант, но ако искате да сте спокойни, че всичко ще е напълно наред, по-добрият вариант е да подмените и придружаващите я компоненти като окабеляване, релета, предпазител, входящ филтър, регулатор на налягането на гориво и други.

Добрата новина е, че горивните помпи не се повреждат често, особено ако се полагат грижи за удължаването на техния живот. А това е възможно, ако никога не забравяте, че помпата задължително трябва да е потопена в бензин. Ако държите в резервоара на автомобила си поне 15 л. бензин, вероятността да удължите живота на горивната помпа е много по-голям.

А ако все пак се случи помпата за гориво да не работи правилно, препоръката на всички специалистите е тя да бъде подменена незабавно.

Защо да изберете Nas Auto?

Ние можем да предложим горивни помпи за почти всички модели и марки автомобили, които се карат по родните пътища. Разполагаме с помпи за бензинови и дизелови двигатели от водещи производители и можем да ви ги предложим на много конкурентни цени.

Достатъчно е просто да въведете марката, модела и годината на производство на автомобила си и ще откриете точно този модел горивна помпа, който ви е необходим. А ако поради някаква случайност не откривате това, което търсите, просто трябва да се свържете с нас и ние ще направим всичко възможно, за да открием и да ви доставим помпата, от която имате нужда.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация