Дроселова клапа

ДРОСЕЛОВА КЛАПА

Дроселовата клапа най-общо казано регулира подаването на въздух или смес за двигателя с вътрешно горене. В зависимост от концепцията на двигателя дроселовата клапа може да има различни цели.

При бензиновите двигатели, скоростта и мощността се регулират чрез дозирането на свеж въздух или смес, като тази регулация се извършва от дроселовата клапа.

Дизеловите двигатели не се нуждаят от подобна клапа, но въпреки това в новите модели дизелови автомобили има такава, като функцията ѝ е да намалява количеството на входящия въздух, с цел да се улесни прецизното управление на циркулацията на отработените газове и да спира двигателя да се тресе, когато се стартира.

Дроселовата клапа е монтирана в системата за входящ въздух на двигателя с вътрешно горене. Ъгълът на отваряне на клапана определя колко свеж въздух или въздух/гориво ще се вливат в цилиндрите.

При двигатели от по-старо поколение, дроселовата клапа се свързва директно с педала на газта и се управлява механично чрез кабел. При по-новите двигатели дроселовата клапа се задвижва електронно и не е свързана с педала за газта.

Перфектната работа на дроселовата клапа стои в основата на постигането на оптимална мощност на двигателя и им важен принос за ефективното изгаряне на горивото и съответно за по-ниските емисии на замърсяване на околната среда.

Ако се поддържат според изискванията и препоръките на производителите, дроселовата клапа е проектирана да издържи през целия експлоатационен живот на автомобила. Лошата или липсващата поддръжка обаче може да съкрати живота ѝ и да се наложи подмяната ѝ.

Това, което може да предизвика преждевременна подмяна на дроселовата клапа са натрупани отлагания и замърсявания, които могат да доведат до износване, а на малко по-късен етап и на пълното ѝ спиране.

Ако се налага да смените дроселовата клапа на вашия автомобил, на страниците на Нас Ауто със сигурност ще откриете това, което ви е необходимо.


КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПОЧИСТВАНЕТО НА ДРОСЕЛОВА КЛАПА ?

Почистването се превръща в задължителен процес при появата на симптоми на запушване. В противен случай е напълно възможно да нанесете трайни повреди да двигателната система, така че имайте в предвид да извършвате редовни проверки.


КАКВА Е ЦЕНАТА НА ДРОСЕЛОВА КЛАПА ?

В зависимост от марката, която ще изберете цените за компонентите на системата варират от 30 лв. до 100 лв. От друга страна пък самата дроселова клапа може да бъде открита между 100 и 4000 лв.


ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ ВИДА НА ДРОСЕЛОВАТА КЛАПА, КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА СЕДАН И КОМБИ ?

Каросерията на автомобила няма абсолютно никакво значение. Единственото нещо с което трябва да се съобразите е вида на двигателят с вътрешно горене, тъй като клапата има различно значение при бензиновият и дизеловият тип.


ИМА ЛИ ДВИГАТЕЛИ КОИТО НЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ДРОСЕЛОВА КЛАПА ?

По принцип клапата може да бъде механична и електронна, а нейното въздействие е доста важно. Независимо от нейният вид, тя се използва при всички видове двигатели с изключение на доста старите дизелови автомобили.


ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ДА ПАЗАРУВАТЕ ОТ NASAUTO.BG ?

Ние сме експерти в работата си и можем не само да ви предложим дроселовата клапа, от която се нуждаете, но и можем да ви дадем съвет, ако кой модел е най-удачен за вашия автомобил.

При нас ще откриете всички популярни марки на дроселови клапи, така че вероятността да не можете да откриете тази, която ви е необходима е изключително минимална. А дори и наистина в момента да не предлагаме клапата, която търсите, ние ще се постараем да я открием и да ви я доставим в най-кратки срокове.

Всички авточасти, които предлагаме са със сертификат за качество, изработени са от висококачествени материали и отговарят на всички европейски стандарти.

МОЖЕ ЛИ ДА ПОЛУЧА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ ИЗБОРА НА ДРОСЕЛОВА КЛАПА?

Нашите експерти са на разположение, за да ви помогнат и консултират при избора на правилните части от категория ДРОСЕЛОВА КЛАПА за вашия автомобил. Можете да се свържете с нас чрез нашия телефонен номер или да посетите нашия магазин, където ще се радваме да ви приветстваме и да ви помогнем лично.

За да ви предоставим най-добрата консултация, ще бъде полезно да имаме някои допълнителни информации за вашия автомобил, като марка, модел и година на производство или VIN (номера на рамата). Тези данни ни позволяват да ви препоръчаме правилните части, които отговарят на спецификациите на вашия автомобил.

КОГА ЩЕ ПОЛУЧА ПРАТКАТА, АКО ПОРЪЧАМ ДРОСЕЛОВА КЛАПА ДНЕС?

Поръчки направени до 16:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден и се доставят на клиента на следващия работен ден.

Поръчки направени в почивни дни се изпращат на следващия работен ден.

Всички клиенти на NasAuto.BG получават ОТСТЪПКА от цената за доставка на Еконт.

МОЖЕ ЛИ ДА ОТВОРЯ И ПРЕГЛЕДАМ ЧАСТИТЕ, КОИТО СЪМ ПОРЪЧАЛ ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ?

Всяка пратка с ДРОСЕЛОВА КЛАПА се изпраща автоматично с включена опция за преглед.

Всички изложени продукти са чисто НОВИ, неупотребявани и в оригиналната си опаковка с включено ДДС в цената.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация