Дебитомерът е вид датчик (сензор), който подава информация за постъпващото количество въздух в двигателя. Ролята на дебитомера е много важна за правилната работа на мотора, тъй като благодарение на него компютъра на двигателя може да определи колко гориво трябва да се впръска, кога да подаде искра за запалване, кога да се превключи трансмисията и т. н.

Датчикът обикновено е разположен между дросела и въздушния филтър, а що се отнася до видовете дебитомер, то те са няколко - механични и електронни (MAF).

Като всяка друга част, която се намира в автомобила и дебитомера може да дефектира и ако това се случи, трябва веднага да бъдат предприети мерки за неговата подмяна.

Някой от индикациите, че нещо не е наред със сензора са: завишен разход на гориво, загуба на мощност на двигателя, неравномерна работа на двигателя и други.

За да се установи дали този датчик работи правилно се налага автомобила да премине през диагностичен преглед. Възможно е дебитомера да отчита грешно не защото е повреден, а защото има проблем някъде по всмукателната система. Затова е препоръчително първо да се погледне дали всмукателната система е наред, да се обърне внимание дали някое от уплътненията не е износено и не пропуска по-голямо количество въздух, което да заобикаля сензора и поради това да има различия в данните на сензора.

Ако по всмукателната система всичко е наред, дебитомера трябва да се подмени с нов, след което задължително трябва да се извърши тест и ако се налага да бъдат изчистени грешките в компютъра.

Няма точно определен период от време, в което дебитомерът трябва да бъде подменян, затова е добре още при първите индикации, че нещо не е наред да се извърши диагностика и ако се налага сензорът да бъде подменен.

КАК ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ДЕБИТОМЕРА Е В НЕИЗПРАВНОСТ ?

Без значение от вида на дебитомера, износването е неизбежен процес. За да установите неговото състояние се налага да преминете през диагностика. По принцип признаците подсказващи за проблем са загубата на мощност, неравномерна работа на двигателя и висок разход на гориво.

ИМА ЛИ ПЕРИОД, НА КОЙТО ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СМЕНИМ ДЕБИТОМЕРА ?

За съжаление такъв период обикновено няма. Смяната е наложителна единствено, ако изпитвате често срещаните признаци. Бъдете внимателни, защото понякога проблема не е от самия дебитомер, а от самата всмукателна система.

НА КАКВА ЦЕНА МОЖЕМ ДА НАМЕРИМ НАДЕЖДЕН ДЕБИТОМЕР ?

В зависимост от компанията на която ще се доверите цените варират между 50 лв. и 1800 лв. Въпреки това сумата не трябва да ви притеснява, защото всяка една наша стока е с доказан произход и професионално качество.

КАКЪВ Е СРОКЪТ ЗА ДОСТАВКА, АКО НАПРАВИМ ОНЛАЙН ПОРЪЧКА ?

При заявяването на онлайн поръчка, която е преди 16:00 и е с потвърдена наличност, получавате продукта в същия ден. Когато това се осъществи през почивните дни обаче, очаквайте доставка на следващият работен ден.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕNASAUTO.BG?

Като цена дебитомерите не са сред най-евтините части, но ние сме се постарали да можем да ви предложим сензори на възможно най-приемливи цени. Разполагаме с дебитомери за всички марки и модели автомобили с всичко качество и от водещи производители.

За нас е важно вие, нашите клиенти да можете бързо и лесно да откриете дебитомера, който ви е необходим, за да продължите да се радвате на добрата работа на автомобила си. Освен дебитомери, ние можем да ви предложим всички необходими компоненти на всмукателната система, така че ако ви се наложи да подменяте някоя част преди да подмените дебитомера да можете да закупите всичко заедно и без никакво бавене.

Ако случайно изпитвате затруднения да откриете точния за вашия модел и марка автомобил дебитомер, ние сме винаги на линия, за да ви окажем помощта, от която се нуждаете.

МОЖЕ ЛИ ДА ПОЛУЧА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ ИЗБОРА НА ДЕБИТОМЕР?

Нашите експерти са на разположение, за да ви помогнат и консултират при избора на правилните части от категория ДЕБИТОМЕР за вашия автомобил. Можете да се свържете с нас чрез нашия телефонен номер или да посетите нашия магазин, където ще се радваме да ви приветстваме и да ви помогнем лично.

За да ви предоставим най-добрата консултация, ще бъде полезно да имаме някои допълнителни информации за вашия автомобил, като марка, модел и година на производство или VIN (номера на рамата). Тези данни ни позволяват да ви препоръчаме правилните части, които отговарят на спецификациите на вашия автомобил.

КОГА ЩЕ ПОЛУЧА ПРАТКАТА, АКО ПОРЪЧАМ ДЕБИТОМЕР ДНЕС?

Поръчки направени до 16:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден и се доставят на клиента на следващия работен ден.

Поръчки направени в почивни дни се изпращат на следващия работен ден.

Всички клиенти на NasAuto.BG получават ОТСТЪПКА от цената за доставка на Еконт.

МОЖЕ ЛИ ДА ОТВОРЯ И ПРЕГЛЕДАМ ЧАСТИТЕ, КОИТО СЪМ ПОРЪЧАЛ ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ?

Всяка пратка с ДЕБИТОМЕР се изпраща автоматично с включена опция за преглед.

Всички изложени продукти са чисто НОВИ, неупотребявани и в оригиналната си опаковка с включено ДДС в цената.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация