Радиаторче парно

Радиаторче за парно

Освен с климатична система, автомобилите са оборудвани и с отоплителна система, а най-важният елемент от тази система е радиаторчето за парно. Като конструкция и функции радиаторчето много прилича на радиатора на охладителната система на автомобила. Монтирано е в автомобила като част от отоплителната и вентилационната система на превозното средство.

Радиаторчето за парно се състои от ребра, през които минава гореща охладителна течност (антифриз). Едновременно с това, покрай ребрата на радиатора преминава студен въздух, подаван от вентилатора на автомобила. Преминавайки покрай ребрата, въздухът се загрява и бива подаван в купето чрез вентилационните отвори, а антифризът се охлажда.

Парното на автомобила е снабдено с регулируема клапа, благодарение на която топлия въздух, който радиаторчето отделя може да се смеси със студен въздух, за да се постигне желаната оптимална температура в купето на автомобила.

Въпреки, че радиаторчето за парно не е изложено на големи натоварвания и стресови условия на работа, продължителната експлоатация без добра поддръжка може да доведе до намаляване ефективността на работата му и оттам на отоплителната система на автомобила.

Често срещани проблеми са появата на течове от охладителна течност в купето, влага и неприятна миризма.

Индикациите, които показват, че радиаторчето на парното е или задръстено и се нуждае от почистване или трябва да бъде подменено с ново са течове от охладителна течност в купето на автомобила, запотени стъкла и сладникав мирис в колата (запотените стъкла и мириса се дължат на изтичащата и охлаждаща се течност вътре в купето на колата).

Няма специални изисквания от производителите на автомобили кога да бъде подменян радиатора на парното, затова редовният преглед и добрата поддръжка са повече от препоръчителни.

При появата на някой от гореизброените симптоми радиаторът трябва да бъде подменен с нов възможно най-бързо. Тъй като се намира на сравнително труднодостъпно място, ако нямате необходимите технически познания, по-доброто решение е да оставите подмяната му на професионалистите.


Защо да изберете Nas Auto?

Ние знаем колко важна част от отоплителната и вентилационната система на автомобила е радиаторчето за парно, затова предлагаме радиатори с много високо качество на цени, които със сигурност ще ви допаднат. Разполагаме с много широка гама от радиатори за парно за всички марки и модели автомобили и работим единствено с доказали се марки.

Освен радиатори за парно при нас можете да откриете всички останали компоненти на отоплителната, вентилационната и климатичната система за вашия автомобил.

Авточастите, които от Нас Ауто предлагаме са изработени от висококачествени материали и са съобразени напълно с изискванията и спецификациите на производителите на автомобили.

МОЖЕ ЛИ ДА ПОЛУЧА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ ИЗБОРА НА РАДИАТОРЧЕ ПАРНО?

Нашите експерти са на разположение, за да ви помогнат и консултират при избора на правилните части от категория РАДИАТОРЧЕ ПАРНО за вашия автомобил. Можете да се свържете с нас чрез нашия телефонен номер или да посетите нашия магазин, където ще се радваме да ви приветстваме и да ви помогнем лично.

За да ви предоставим най-добрата консултация, ще бъде полезно да имаме някои допълнителни информации за вашия автомобил, като марка, модел и година на производство или VIN (номера на рамата). Тези данни ни позволяват да ви препоръчаме правилните части, които отговарят на спецификациите на вашия автомобил.

КОГА ЩЕ ПОЛУЧА ПРАТКАТА, АКО ПОРЪЧАМ РАДИАТОРЧЕ ПАРНО ДНЕС?

Поръчки направени до 16:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден и се доставят на клиента на следващия работен ден.

Поръчки направени в почивни дни се изпращат на следващия работен ден.

Всички клиенти на NasAuto.BG получават ОТСТЪПКА от цената за доставка на Еконт.

МОЖЕ ЛИ ДА ОТВОРЯ И ПРЕГЛЕДАМ ЧАСТИТЕ, КОИТО СЪМ ПОРЪЧАЛ ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ?

Всяка пратка с РАДИАТОРЧЕ ПАРНО се изпраща автоматично с включена опция за преглед.

Всички изложени продукти са чисто НОВИ, неупотребявани и в оригиналната си опаковка с включено ДДС в цената.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация