Пружини

Пружини

Пружините са едни от основните компоненти, отговорни за ефективното и плавно окачване на автомобила. Тяхната основна функция е да осигуряват правилната височина на купето и да контролират тежестта му спрямо пътя. С други думи, на пружините се пада честта да носят цялото тегло на автомобила плюс пътниците в него.

Пружините биват различни видове според височината на окачването, а според начина си на работа биват „меки” и „твърди”.

Кой вид пружини е най-подходящ за конкретна марка и модел автомобил определя производителя, но е често срещано и самите собственици на автомобили да правят опити да сменят пружините на автомобила си, за да постигнат различен тип возене.

Ако и вие сте решили да опитате нещо подобно е добре да знаете, че ако пружините на автомобила ви са „твърди”, по неравен път пътуването ви няма да е особено комфортно, а ако са „меки” проблеми с неравностите няма да имате, но пък при завой автомобилът може да стане трудно управляем.

Тъй като пружините са важен елемент от окачването на автомобила, редовният им преглед е задължителен.

Ако бъде извършвана регулярна проверка на ходовата част и се полагат усилия по поддръжката на амортисьорите и пружините, то пружините могат да служат ефективно поне 3 години.

За съжаление обаче на родните автомобили смяната на пружини се налага по-често, тъй като основната причина тези авточасти да се износват са лошите и неравни пътища, а страната ни изобилства от такива.

Ненавременната смяна на пружините може да причини повреди не само на амортисьорите, но и да доведе до още по-големи проблеми в ходовата част на автомобила.

Ако ви се налага смяна на пружините е добре да смените пружините на оста едновременно, а ако сменяте амортисьори е силно препоръчително да смените и пружините заедно с тях.

По време на смяната на пружините трябва да се обърне внимание на всички елементи на шасито и ако се налага подмяна на някой от елементите (амортисьори, тампони и т. н.), да бъде подменен и той.

Защо да изберете Nas Auto?

Ние можем да ви предложим стандартни и усилени пружини в различни диаметри за всички марки и модели автомобили. Предлагаме също така комплекти за ходова част и отделни елементи за окачването, от които вашият автомобил има нужда.

Марките, които предлагаме са Magnum Technology, MALO, MAPCO, SPIDAN, STC, SUPLEX, AUTOMEGA, BILSTEIN, BLIC, LESJOFORS,, MEYLE, MONROE, SACHS, SWAG, CS Germany, FAI AutoParts, KRAFT AUTOMOTIVE, KYB, LEMFORDER, FEBI BILSTEIN, JP GROUP, RUVILLE, TOPRAN, TRW, VAICO, KAGER, KAMOKA, OPTIMAL, QUINTON HAZELL, KILEN, KLOKKERHOLM, NIPPARTS и други.


  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация