Лагер главина

Лагер главина

Лагерите за главина изпълняват две много важни за окачването на автомобила роли - позволяват на колелата да се въртят свободно и без съпротивление и поемат тежестта на превозното средство. Обикновено тези лагери са предвидени да издържат повече от 200000 км., но често се случва те да дефектират доста по-рано и ако това се случи трябва да се вземат мерки незабавно.

Обикновено лагерите за главини дефектират, ако уплътненията се износят, греста се замърси или заради недобър монтаж и липса на поддръжка. Като прибавим и това, че родните автомобили се движат по доста лоши пътища, а това увеличава натоварването на лагер главините, никак не е чудно, че тези толкова важни за окачването авточасти се нуждаят от честа подмяна.

Симптомите, които показват, че трябва да се обърне внимание на лагер главините са:

Наличие на шум в областта на колелата

Първата индикация, че нещо не е наред с лагер главините е стържещият шум, който се чува, когато се увеличи скоростта или когато автомобила завива. Появи ли се такъв шум, идващ от колелата препоръката на експертите е лагер главините да бъдат прегледани веднага и ако е наложително да бъдат подменени.

Ако това не бъде направено, опасността лагера да поддаде по време на движение или колелото да се откъсне е много голяма. Износените лагери могат да доведат и до проблеми със спирачките (дискове и накладки).

Лагерът „играе” (има хлабавина)

Ако лагерите са износени, това в голям процент от случаите може да доведе до „игра” на колелата, което не е никак добра опция.

За да нямате проблеми с лагер главините е добре те да бъдат преглеждани с всяка смяна на накладките. Важно е също така на всеки 40000 км. или според препоръките на производителя на автомобила те да бъдат почиствани, гресовани и огледани за износване.

Ако нещо не е наред, трябва да се предприемат мерки по отстраняване на износените лагери и подмяната им с нови. Препоръчва се също така лагерите за главина на едната ос да бъдат сменени едновременно, без значение, че само единия лагер е износен или повреден.

Защо да изберете Nas Auto?

От Нас Ауто се стараем да можем да ви предложим висококачествени лагери за главини от водещи марки и на конкурентни цени. Разполагаме с лагери за всички популярни марки и модели автомобили и можем да ви предложим оригинални авточасти за вашия автомобил.

Ако ви е трудно да направите правилния избор, ние сме винаги на линия, за да ви дадем професионални съвети и препоръки, които да улеснят търсенето ви на висококачествени, оригинални лагери за главина.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация