Тампон макферсън

Тампон Макферсон

Тампоните Макферсон са изключително важни за окачването на автомобила, тъй като тяхната основна функция е да осигуряват сигурността и комфорта на пътниците по време на движение на превозното средство. Не всички автомобили са оборудвани с тампон Макферсон, а само тези, които са с окачване тип Макферсон.

Предвид факта, че близо 70% от съвременните автомобили са с този тип окачване можем спокойно да заявим, че по-голямата част от автомобилите имат тампон Макферсон и той оказва много влияние върху ефективната работа на окачването на автомобила.

Като конструкция този тампон представлява елемент, който обикновено е изработен от гума, в средата на която има лагер, който позволява на тампона да се завърта в синхрон с окачването на автомобила. По този начин тампонът играе роля на опорна точка на окачването и осъществява връзката между окачването и купето на превозното средство.

По време на пътуване, вибрациите от шумовете, причинени от неравностите по пътя се „поемат” от тампона и не се предават към купето. Така тампоните Макферсон осигуряват максималния комфорт на пътниците.

Тъй като работят в доста агресивна и стресираща среда и са изложени на големи натоварвания, тампоните и лагерите се износват и се налага да бъде извършена тяхната навременна подмяна.

Производителите на автомобили съветват тампоните Макферсон да бъдат сменяни при всяка смяна на амортисьорите на автомобила (при 80 - 100 000 км. пробег).

Симптомите, които показват, че тампоните са за смяна са: ако усетите трудност при завиване или почукване в областта на окачването. Доловите ли подобни симптоми е силно препоръчително да посетите сервиз, където да бъде извършен детайлен прегледа на окачването, амортисьорите и най-вече на тампоните Макферсон.

Износването на тампоните не бива в никакъв случай да се подценява, тъй като една повреда на тези компоненти може да има непредвидими последици не само за комфорта ви, но и за безопасността ви.

Тъй като тампоните и лагерите поддържат цялото тегло на автомобила, специалистите съветват да се спирате на оригинални тампони от водещи марки, за да сте спокойни, че тампоните Макферсон са с високо качество.

Защо да изберете Nas Auto?

Ние можем да ви предложим всички необходими авточасти за окачването на вашия автомобил. Тампоните Макферсон, лагерите, амортисьорите, които от Нас Ауто предлагаме са от водещи марки и се отличават с много високо качество.

Ако търсите тампони за вашия автомобил, просто влезте на страниците на нашия магазин, изпишете модела и марката и ще откриете амортисьорите и тампоните Макферсон, които са подходящи за вашето превозно средство.

А ако се нуждаете и от друга авточаст, ние разполагаме с изключително широка гама от висококачествени авточасти на достъпни цени.

МОЖЕ ЛИ ДА ПОЛУЧА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ ИЗБОРА НА ТАМПОН МАКФЕРСЪН?

Нашите експерти са на разположение, за да ви помогнат и консултират при избора на правилните части от категория ТАМПОН МАКФЕРСЪН за вашия автомобил. Можете да се свържете с нас чрез нашия телефонен номер или да посетите нашия магазин, където ще се радваме да ви приветстваме и да ви помогнем лично.

За да ви предоставим най-добрата консултация, ще бъде полезно да имаме някои допълнителни информации за вашия автомобил, като марка, модел и година на производство или VIN (номера на рамата). Тези данни ни позволяват да ви препоръчаме правилните части, които отговарят на спецификациите на вашия автомобил.

КОГА ЩЕ ПОЛУЧА ПРАТКАТА, АКО ПОРЪЧАМ ТАМПОН МАКФЕРСЪН ДНЕС?

Поръчки направени до 16:00ч. с потвърдена наличност от оператор се изпращат на същия ден и се доставят на клиента на следващия работен ден.

Поръчки направени в почивни дни се изпращат на следващия работен ден.

Всички клиенти на NasAuto.BG получават ОТСТЪПКА от цената за доставка на Еконт.

МОЖЕ ЛИ ДА ОТВОРЯ И ПРЕГЛЕДАМ ЧАСТИТЕ, КОИТО СЪМ ПОРЪЧАЛ ПРЕДИ ДА ПЛАТЯ?

Всяка пратка с ТАМПОН МАКФЕРСЪН се изпраща автоматично с включена опция за преглед.

Всички изложени продукти са чисто НОВИ, неупотребявани и в оригиналната си опаковка с включено ДДС в цената.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация
Здравейте,
изберете как да се свържете с нас.