Шайба алтернатор

Шайба алтернатор

Функцията, която изпълнява шайбата е да задвижва алтернатора. Това става, като шайбата получава въртящ момент чрез ремъчна предавка от макарата на коляновия вал. В допълнение към основната си функция, шайбата осигурява по-дългия живот и защитата на алтернатора.

Как? По време на работата на коляновия вал се образуват трептения, които могат да повлияят неблагоприятно на работата на алтернатора. Шайбата играе ролята на виброуловител на трептенията, образувани от коляновия вал и по този начин предпазва алтернатора от повреда.

Ето защо, редовната проверка на състоянието на шайбата е от изключително голямо значение за правилната работа на алтернатора.

Тъй като шайбата е подложена на големи натоварвания, материалът, от който се изработва с времето започва да се износва, появяват се пукнатини, което логично води до повреди на шайбата, а оттам и на алтернатора.

Няма точно определен момент, който да налага смяната на шайбата на алтернатора, но повечето експерти са на мнение, че състоянието ѝ трябва да се проверява на всеки 60000 км. пробег и ако се налага тя да бъде подменена своевременно.

Препоръчително е смяната да бъде извършена в сервиз, като по време на смяната ѝ е добре да бъдат проверени и останалите компоненти на алтернатора и ако се налага да бъдат подменени и те.

Защо да се доверите на Nas Auto?

В нашия магазин ще откриете шайби за алтернатори за всички модели и марки автомобили на достъпни цени. Ние можем да ви предложим не само шайби, но и всички останали компоненти на алтернатора, както и комплект алтернатор.

Работим с качествени авточасти, произведени от водещи марки. Нас Ауто е магазин за авточасти, който е предпочитан от потребителите, защото не прави компромис с качеството на авточастите, които предлага. Ако се нуждаете от шайба за алтернатор за вашия автомобил, не търсете повече, а разгледайте авточастите, които предлагаме в нашия магазин.

За да улесните търсенето на авточастта, от която вашия автомобил се нуждае, изпишете в търсачката на магазина ни търсената авточаст, модела и марката на автомобила.

Уверени сме, че ще откриете точно тези авточасти, от които имате нужда. Обърнете се към нас, ако имате въпроси или не откривате резервната част на страниците на магазина ни и ще се постараем да ви дадем професионално мнение и да ви доставим шайбата, алтернатора или авточастта, от която имате нужда в най-кратки срокове.

Избирайки нашия магазин за покупката на авточасти за вашия автомобил, вие можете да бъдете напълно сигурни, че купувате висококачествени авточасти от водещи производители на много достъпни цени.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация