Газов амортисьор багажник

Амортисьор багажник

Амортисьорите за капака на багажника, макар да не изпълняват толкова отговорна функция колкото други автомобилни части и елементи са не по-малко важна част за осигуряване на комфорта в автомобила. Благодарение на амортисьорите, капака на багажника се отваря и затваря плавно, задържа се във въздуха без необходимост от придържане или други подпори.

Винаги, когато имате нужда да използвате багажника на колата, било за да извадите или поставите нещо, тъкмо добрите му амортисьори ви осигуряват необходимото време да си свършите работа и да го затворите леко и плавно.

Амортисьорите на багажника се делят според вида флуид, с който работят на газови, газомаслени и маслени, а според конструкцията и начина си на работа на пневматични (газови) и на хидропневматични.

И двата вида амортисьори представляват вид помпа с бутало. Разликата между видовете се състои в това, че при първите вътрешността на помпата е изпълнено с азот под налягане, докато при хидропневматичните амортисьори в цилиндъра се поставя и малко масло.

Когато багажника на автомобила е затворен, буталото и при двата вида амортисьори се намира в горния край на цилиндъра, а работния флуид е свит. Когато багажника се отвори, налягането изтласква буталото напред, което позволява на капака на багажника да се вдигне сам и без допълнителни усилия.

Въпреки, че имат сходен начин на работа, двата вида амортисьори се различават по плавността и бързината на отваряне на капака на багажника. Пневматичните амортисьори осигуряват плавно отваряне и затваряне, докато хидропневматичните отварят и затварят по-бързо.

Няма точно определен период, в който амортисьорите трябва да бъдат подменени, тъй като всичко зависи от начина на употреба от страна на шофьорите на превозните средства. Когато амортисьорите започнат да не „държат” се налага подмяна с нови, тъй като този вид авточасти не могат да бъдат поправяни.

В случай на подмяна трябва да се обърне внимание на вида и амортисьорите, тъй като е важно новите амортисьори да бъдат от същия вид като предходните.


Защо да изберете Nas Auto?

Качеството на предлаганите авточасти за нас е от първостепенно значение, затова не пускаме в продажба нито един продукт, чийто производител не е познат или не се ползва с доверието на потребителите. При нас ще откриете амортисьори от марките BOGE, MONROE DELPHI, Magnum Technology, KRAFT AUTOMOTIVE, MAGNETI, MARELLI, FEBI BILSTEIN, VAICO, LESJÖFORS, FENOX, KAGER, TOPRAN, BLUE PRINT и други.

Ние можем да ви предложим не само висококачествени авточасти на добри цени и от водещи производители, но можем да ви дадем съвет и да ви помогнем да направите правилния избор на амортисьорите за багажник на вашата марка и модел автомобил.

  • Бърза доставка
  • Огромен асортимент
  • Пестите пари
  • Плащане с карта
  • Професионална консултация