Авточасти за VOLKSWAGEN

  Авточасти / VOLKSWAGEN

Авточасти за VW

Факти за марката

Volkswagen (https://en.volkswagen.com) е една от най-популярните в света марки автомобили, които се произвеждат от немския концерн Volkswagen AG. Името на компанията Volkswagen, VW се произнася Фолксваген, което в превод от немски означава „кола на народа“.

Немската автомобилна марка е една от многото, които са собственост  на концерна Фолксваген. Седалището на концерна  е разположено във Волфсбург. Основният пазар на автомобилния гигант е Китай, на който се дължат около 40% от продажбите и приходите

Фолксваген  е най-големият производител на автомобили в Европа и е един от  най-големите в света, нареждащ се след Toyota и General Motors. В заводите му работят около 550 000 служители към 2012 г. Включва 342 компании, които са се специализирали  с производство на автомобили, както и свързани продукти и автомобилни услуги

Историята на популярната марка автомобили започва през 1933 г. в една от залите на хотел „Кайзерхоф“ – Kaiserhof в Берлин . Тогава немското правителство се обръща с молба към автомобилния конструктор Фердинанд Порше  да създаде автомобил за народа.

Това предопределя и названието на автомобила, тъй като Volkswagen на немски означава „народна кола”. Главните събеседници са  Адолф Хитлер, Якоб Верлин, който е представител на Даймлер-Бенц и Фердинанд Порше.

Главното изискване на Хитлер е да се произведе  здрав и надежден автомобил, който да не струва не повече от 1000 райхсмарки за немския народ. Другото негово условие е автомобилите да се произвеждат в нов завод, който да играе ролята на символ на „нова Германия“.

На лист хартия той начертава скица, залага основните точки от програмата и пита за името на конструктора, който ще е отговорен за изпълнението на правителственото задание. Якоб Верлин предлага кандидатурата да се даде на Фердинанд Порше. Така впоследствие бъдещия автомобил „Фолкс-Ваген“ се нарича („народен автомобил“).

 

На 17 януари 1934 г. чертежите на прототипа на народния автомобил, който е създаден на базата на разработения по-рано Porsche Typ 60, биват изпратени от Фердинанд Порше в Райхсканцеларията (правителството) на Германия.

Първите прототипи на „автомобила на народа” се появяват  през 1937 г., като заедно с това се основава и компанията Volkswagen.

Днес VW е един от най-големите концерни в света, който има заводи в над 15 страни, а автомобилите с търговската марка VW са сред най-популярните автомобили.

Топ модели на Volkswagen

 • 1975 Volkswagen Golf GTI
 • 1946 Volkswagen Type 11 “Beetle”
 • 1975 Volkswagen Polo
 • 1953-1979 Volkswagen Beetle Convertible
 • 1973 Volkswagen Passat
 • 1989 VOLKSWAGEN Corrado
 • 2003 VOLKSWAGEN Touran
 • 2012-2015 VOLKSWAGEN Passat Alltrack
 • 2016 VOLKSWAGEN UP
 • GTI
 • Golf R
 • Golf Alltrack
 • The CC
 • The Touareg

Предимства

Volkswagen най-масовата марка в България. Автомобилите на марката имат много добро съотношение цена между качество. Резервните авточасти за Volkswagen групата са евтини  и се намират лесно.

Недостатъци

Серийните модели са с ниско ниво на оборудване.

 

Най-търсени резервни части

Масло, маслен филтър, въздушен филтър, горивен филтър, спирачни накладки, спирачни дискове, ангренажен ремък комплект , пистов ремък, обтегач на пистовия ремък, чистачки
съединител и маховик, амортисьори, пружини, носачи, шарнири, кормилни накрайници, биелетки, тампони на носачите, дебитомер, EGR клапан, ламбда сонда, дроселова клапа.

Ако търсите оригинални авточасти за Volkswagen, ще ги откриете на страниците на онлайн магазин Nas Auto.

КОЛКО БЪРЗО СЕ ДОСТАВЯТ АВТОЧАСТИТЕ ?

При завършване на желаната от вас поръчка, доставката се осъществява на следващият работен ден. Възможна е и директна доставка в същия ден, стига само да я заявите преди 16:00 часа и съответно частта да бъде с потвърдена наличност.

КАКВИ СА ГАРАНЦИИТЕ НА АВТОЧАСТИТЕ ?

Най-добрата гаранция е винаги новото и ето защо в NasAuto всеки един наш компонент е чисто нов и неупотребяван. Обикновено гаранционните срокове варират в зависимост от вида на частта. За повече информация се свържете с нашият екип посредством предоставените връзки.

КАК ДА СЕ АБОНИРАМ ДА ПОЛУЧАВАМ ИМЕЙЛ, КОГАТО ПРАВИТЕ ПРОМОЦИИ ?

При регистрация в нашият сайт вие ще разполагате с възможността да активирате директни съобщения относно актуални промоции. Те ще се изпращат автоматично към предоставеният от вас имейл адрес.

КАКВА Е ЦЕНАТА ЗА ДОСТАВКА НА АВТОЧАСТИ ?

В зависимост от доставчикът на който ще се доверите цената е относителна. Но едно определено е сигурно и то е, че всеки клиент на NasAuto получава забележителната отстъпка от цели 30 % от цената, която ще заплати, ако използва Еконт.