Авточасти за VOLKSWAGEN

  Авточасти / VOLKSWAGEN

Авточасти за VW

Факти за марката

Volkswagen (https://en.volkswagen.com) е една от най-популярните в света марки автомобили, които се произвеждат от немския концерн Volkswagen AG. Името на компанията Volkswagen, VW се произнася Фолксваген, което в превод от немски означава „кола на народа“.

Немската автомобилна марка е една от многото, които са собственост  на концерна Фолксваген. Седалището на концерна  е разположено във Волфсбург. Основният пазар на автомобилния гигант е Китай, на който се дължат около 40% от продажбите и приходите

Фолксваген  е най-големият производител на автомобили в Европа и е един от  най-големите в света, нареждащ се след Toyota и General Motors. В заводите му работят около 550 000 служители към 2012 г. Включва 342 компании, които са се специализирали  с производство на автомобили, както и свързани продукти и автомобилни услуги

Историята на популярната марка автомобили започва през 1933 г. в една от залите на хотел „Кайзерхоф“ – Kaiserhof в Берлин . Тогава немското правителство се обръща с молба към автомобилния конструктор Фердинанд Порше  да създаде автомобил за народа.

Това предопределя и названието на автомобила, тъй като Volkswagen на немски означава „народна кола”. Главните събеседници са  Адолф Хитлер, Якоб Верлин, който е представител на Даймлер-Бенц и Фердинанд Порше.

Главното изискване на Хитлер е да се произведе  здрав и надежден автомобил, който да не струва не повече от 1000 райхсмарки за немския народ. Другото негово условие е автомобилите да се произвеждат в нов завод, който да играе ролята на символ на „нова Германия“.

На лист хартия той начертава скица, залага основните точки от програмата и пита за името на конструктора, който ще е отговорен за изпълнението на правителственото задание. Якоб Верлин предлага кандидатурата да се даде на Фердинанд Порше. Така впоследствие бъдещия автомобил „Фолкс-Ваген“ се нарича („народен автомобил“).

 

На 17 януари 1934 г. чертежите на прототипа на народния автомобил, който е създаден на базата на разработения по-рано Porsche Typ 60, биват изпратени от Фердинанд Порше в Райхсканцеларията (правителството) на Германия.

Първите прототипи на „автомобила на народа” се появяват  през 1937 г., като заедно с това се основава и компанията Volkswagen.

Днес VW е един от най-големите концерни в света, който има заводи в над 15 страни, а автомобилите с търговската марка VW са сред най-популярните автомобили.

Топ модели на Volkswagen

 • 1975 Volkswagen Golf GTI
 • 1946 Volkswagen Type 11 “Beetle”
 • 1975 Volkswagen Polo
 • 1953-1979 Volkswagen Beetle Convertible
 • 1973 Volkswagen Passat
 • 1989 VOLKSWAGEN Corrado
 • 2003 VOLKSWAGEN Touran
 • 2012-2015 VOLKSWAGEN Passat Alltrack
 • 2016 VOLKSWAGEN UP
 • GTI
 • Golf R
 • Golf Alltrack
 • The CC
 • The Touareg

Предимства

Volkswagen най-масовата марка в България. Автомобилите на марката имат много добро съотношение цена между качество. Резервните авточасти за Volkswagen групата са евтини  и се намират лесно.

Недостатъци

Серийните модели са с ниско ниво на оборудване.

 

Най-търсени резервни части

Масло, маслен филтър, въздушен филтър, горивен филтър, спирачни накладки, спирачни дискове, ангренажен ремък комплект , пистов ремък, обтегач на пистовия ремък, чистачки
съединител и маховик, амортисьори, пружини, носачи, шарнири, кормилни накрайници, биелетки, тампони на носачите, дебитомер, EGR клапан, ламбда сонда, дроселова клапа.

Ако търсите оригинални авточасти за Volkswagen, ще ги откриете на страниците на онлайн магазин Nas Auto.