Авточасти за SSANGYONG

    Авточасти / SSANGYONG

Авточасти за SsangYong

 

Факти за марката

SsangYong (http://www.smotor.com) е южнокорейска компания, специализирана в производството на високопроходими автомобили. Компанията е създадена през 1954 г. и в началото на дейността си е произвеждала джипове и камиони за армията, автобуси и специална техника.

SsangYong Motor Company е  автомобилостроителна компания  в Южна Корея. Тя заема четвърто четвърто мяасто по големина. Специализирана е в производството на високопроходими автомобили и луксозни лимузини. Значението на името SsangYong на корейски е „два дракона“ и се свързва с древна легенда, която разказва история за благородството на тези митични създания.

Компанията е основана през 1954 г. като производител на автомобили със специално предназначение. Тъй като поддържа дългогодишно технологично партньорство с Mercedes-Benz, високия клас на своите продукти и прилага тристепенна система за контрол на качеството, Ssang Yong Motor Company  има много добра репутация в Южна Корея. Главната  цел на „Санг Йонг“ е да  се превърне в премиум производител и на Европейския пазар .

На територията на ЕС се внася  SUV-гамата автомобили на SsangYong. Серията се състои от моделите  Korando , Korando Sports, Rexton, Rodius , Tivoli и XLV.

Санг Йонг купува Keohwa Motors и така стартира производството на граждански автомобили с марката SsangYong през 1968г.. През годините Ssang Yong е успешен бизнес партньор  с автомобилната компания Mercedes - Benz и резултат от това сътрудничество е автомобилът SsangYong Musso, който се появява на пазара през 1993 г.

Икономическата криза след 1993г.  подтиква производителя да се включи в състава на Daewoo, а по-късно и в състава на SAIC Motor. След 2010 г. обаче SsangYong е отново самостоятелна и  независима компания.

Топ модели SsangYong

  • 1954-1957 Mercedes-Benz 300 SL Gull-wing Coupe
  • 1994-present C-Class
  • 1963-1981 S600
  • 2010-2015 SLS AMG
  • 2003-2010 SLR McLaren
  • 1990-1994 500 E
  • 2010-present E 63 AMG
  • 1979-present G-Glass

Предимства

Корейските автомобили  са на много достъпни цени и имат задоволително качество

Недостатъци

Някой от авточастите за Ssang Yong се намират трудно, защото се предлагат само оригинални и представителствата не разполагат винаги с налични части.

Най-търсени резервни части

Масло, маслен филтър, въздушен филтър, горивен филтър, спирачни накладки, спирачни дискове, ангренажен ремък комплект , пистов ремък, обтегач на пистовия ремък, чистачки, съединител и маховик, амортисьори, пружини, носачи, шарнири, кормилни накрайници, биелетки, тампони на носачите, дебитомер, EGR клапан, ламбда сонда, дроселова клапа.

Ако търсите оригинални авточасти за SsangYong, ще ги откриете на страниците на онлайн магазин Nas Auto.