Авточасти за SKODA

  Авточасти / SKODA

Авточасти за SKODA

Факти за марката

Škoda (http://www.skoda-auto.com) е популярна по цял свят чешка автомобилна компания с дългогодишна история. Компанията е създадена през 1895 г. от Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент. Първоначално SKODA произвеждат велосипеди и мотоциклети, а от 1905 г. започват производството на автомобили.

Заводите на Шкода (на чешки: Škodovy závody, позната и под други имена други имена: Škoda Holding, Škoda Works) представлява конгломерат от машиностроителни предприятия, които се намират главно в Чехия. Фирмата е един от най-големите европейски индустриални конгломерати през 20 в.

Началото на фирмата се дава  през 1859 г. от граф Валенщайн-Вартенберг като леярна машиностроителна фабрика в град Пилзен. През 1869 г. собственик на предприятието става инженерът и предприемач Емил Шкода. Неговата фамилия става по-късно търговска марка.

Във фабриката са се правели метални изделия за промишлеността: детайли за мелници, железопътния транспорт, електростанции, елементи за шлюзове (например за Суецкия канал), артилерия и друго военно снаряжение за армиите и флота на Австро-Унгария и за износ.

Когато Чехия е окупирана от Нацистка Германия през Втората световна война  заводите Шкода правят танкове за немската армия. През 1945 г. предприятията Шкода са национализирани, а предприятията, които са започнали производство на автомобили в Млада Болеслав, авиозавода в Москва и някои предприятия в Словакия са отделени от фирмата.

В периода от 1951 до 1953 г. предприятията Škoda се се наричат Závody Vladimíra Iljiča Lenina (Заводи Владимир Илич Ленин). Главните предприятия на холдинга са базирани в град Пилзен.

По време на двете световни войни SKODA преориентират производството си към автомобили с военно предназначение. След Втората Световна Война заводите на компанията са разрушени почти напълно, но SKODA се възстановява бързо и оттогава до днес автомобилите с марката Škoda са търсени и обичани автомобили по цял свят.

От 1990 г. чешката автомобилна компания е част от немския автомобилен гигант Volkswagen и продължава да радва почитателите си с разнообразни модели от леки и товарни автомобили.

Топ модели Scoda

 • Skoda Karoq
 • Skoda Octavia vRS
 • Skoda Kodiaq
 • Skoda Superb
 • Skoda Fabia
 • The Skoda Rapid Spaceback
 • Skoda Rapid
 • Skoda Yeti.
 • Scoda Octavia
 • Scoda Roomster 2006-2015
 • Scoda Fabia 2007- 2014
 • Scoda Octavia 2004-2013
 • Scoda Superb 2008-2015

Предимства

Автомобилите на марката са с много добро съотношение между цена и  качество. Резервните части за Шкода групата са евтини  и се намират лесно.

Недостатъци

Изработките по купето са с ниско качество.

Най-търсени резервни части

Масло, маслен филтър, въздушен филтър, горивен филтър, спирачни накладки, спирачни дискове, ангренажен ремък комплект , пистов ремък, обтегач на пистовия ремък, чистачки, съединител и маховик, амортисьори, пружини, носачи, шарнири, кормилни накрайници, биелетки, тампони на носачите, дебитомер, EGR клапан, ламбда сонда, дроселова клапа.

Ако търсите оригинални авточасти за Skoda, ще ги откриете на страниците на онлайн магазин Nas Auto.

КОЛКО БЪРЗО СЕ ДОСТАВЯТ АВТОЧАСТИТЕ ?

При завършване на желаната от вас поръчка, доставката се осъществява на следващият работен ден. Възможна е и директна доставка в същия ден, стига само да я заявите преди 16:00 часа и съответно частта да бъде с потвърдена наличност.

КАКВИ СА ГАРАНЦИИТЕ НА АВТОЧАСТИТЕ ?

Най-добрата гаранция е винаги новото и ето защо в NasAuto всеки един наш компонент е чисто нов и неупотребяван. Обикновено гаранционните срокове варират в зависимост от вида на частта. За повече информация се свържете с нашият екип посредством предоставените връзки.

КАК ДА СЕ АБОНИРАМ ДА ПОЛУЧАВАМ ИМЕЙЛ, КОГАТО ПРАВИТЕ ПРОМОЦИИ ?

При регистрация в нашият сайт вие ще разполагате с възможността да активирате директни съобщения относно актуални промоции. Те ще се изпращат автоматично към предоставеният от вас имейл адрес.

КАКВА Е ЦЕНАТА ЗА ДОСТАВКА НА АВТОЧАСТИ ?

В зависимост от доставчикът на който ще се доверите цената е относителна. Но едно определено е сигурно и то е, че всеки клиент на NasAuto получава забележителната отстъпка от цели 30 % от цената, която ще заплати, ако използва Еконт.