Авточасти за MERCEDES-BENZ

  Авточасти / MERCEDES-BENZ

Авточасти за Mercedes

Факти за марката

Мерцедес-Бенце известна по целия свят търговска марка за производство на автомобили, камиони, автобуси, двигатели и други, създадена от компанията „Даймлер-Бенц“ (Daimler-Benz AG). В момента е собственост на концерна „Даймлер“ (Daimler AG). Главното й управление се намира в Щутгарт, Германия.

На 1-ви октомври 1883  Карл Бенц дава началото на компанията „Бенц и Ко. Райнише Газмоторен-Фабрик, Манхайм“ заедно с бизнесмена Макс Каспар Розе и търговеца Фридрих Вилхелм Еслингер.

Мерцедес-Бенц се специализира също и в производството на автобуси главно за Европа и Азия. Първият завод на марката,  построен отвъд немска територия след Втората световна война, е в Аржентина

Мерцедес-Бенц Тръкс е част от Даймлер Тръкс дивизията и в нея влизат компании, които са били преди това част от дружеството Даймлер-Крайслер. През 1886г. Готлиб Даймлер продал първият в света камион.

Мерцедес-Бенц също така произвежда автобуси най-вече за Европа и Азия, като един от тях е Мерцедес-Бенц Варио. Първият завод, построен извън Германия след Втората световна война, е в Аржентина.

Друг факт за марката е, че на 16 декември и 23 декември 1883  Готлиб Даймлер защитава свой „Газов двигател със запалване в горивна камера“ с патент „DRP No. 28022“. Той  получава патент „DRP No. 28243“ за системата „Регулиране на скоростта на двигателя с помощта на изпускателен клапан“. Благодарение на тези два патента е създаден  първият бързооборотен двигател с вътрешно горене

Берта Бенц и двамата и синове Евгений и Ричард през 1888  реализират най-дългото пътешествие в тогавашната автомобилна история. Тя използва патентованият автомобил на Бенц и пътешества от Манхайм до Форзхайм.

Топ модели Mercedes

 • 1954-1957 Mercedes-Benz 300 SL Gull-wing Coupe
 • 1994-2019 C-Class
 • 1963-1981 S600
 • 2010-2015 SLS AMG
 • 2003-2010 SLR McLaren
 • 1990-1994 500 E
 • 2010-2019 E 63 AMG
 • 1979-2019 G-Glass
 • Mercedes Benz W123
 • Mercedes Benz G-Wagen
 • Mercedes Benz 190E Cosworth

Предимства

Много надежна марка автомобили. Осигуряват високо качесво и комфортно возене.

Недостатъци

Цената на тези автомобили е висока, както и резервните авточасти за Mercedes. Някой от моделите са само със задвижване на задните колела.

Най-търсени резервни части

Масло, маслен филтър, въздушен филтър, горивен филтър, спирачни накладки, спирачни дискове, ангренажен ремък комплект , пистов ремък, обтегач на пистовия ремък, чистачки, съединител и маховик, амортисьори, пружини, носачи, шарнири, кормилни накрайници, биелетки, тампони на носачите, дебитомер, EGR клапан, ламбда сонда, дроселова клапа.

Ако търсите оригинални авточасти за Mercedes, ще ги откриете на страниците на онлайн магазин Nas Auto.

КОЛКО БЪРЗО СЕ ДОСТАВЯТ АВТОЧАСТИТЕ ?

При завършване на желаната от вас поръчка, доставката се осъществява на следващият работен ден. Възможна е и директна доставка в същия ден, стига само да я заявите преди 16:00 часа и съответно частта да бъде с потвърдена наличност.

КАКВИ СА ГАРАНЦИИТЕ НА АВТОЧАСТИТЕ ?

Най-добрата гаранция е винаги новото и ето защо в NasAuto всеки един наш компонент е чисто нов и неупотребяван. Обикновено гаранционните срокове варират в зависимост от вида на частта. За повече информация се свържете с нашият екип посредством предоставените връзки.

КАК ДА СЕ АБОНИРАМ ДА ПОЛУЧАВАМ ИМЕЙЛ, КОГАТО ПРАВИТЕ ПРОМОЦИИ ?

При регистрация в нашият сайт вие ще разполагате с възможността да активирате директни съобщения относно актуални промоции. Те ще се изпращат автоматично към предоставеният от вас имейл адрес.

КАКВА Е ЦЕНАТА ЗА ДОСТАВКА НА АВТОЧАСТИ ?

В зависимост от доставчикът на който ще се доверите цената е относителна. Но едно определено е сигурно и то е, че всеки клиент на NasAuto получава забележителната отстъпка от цели 30 % от цената, която ще заплати, ако използва Еконт.