Авточасти за LEXUS

    Авточасти / LEXUS

Авточасти за LEXUS

Факти за марката

LEXUS (https://discoverlexus.com) е компания, която има малко по-различна история. За разлика от познатите ни автомобилни компании, които имат дългогодишни традиици в производството на автомобили, LEXUS е създадена едва през 1989 г., коета я прави сравнително нова компания.

Корпорация „Тойота Мотор“ (на английски: Toyota Motor Corporation или само Тойота) е най-голямата автомобилна корпорация в Япония. Намира се в град Тойота, префектура Айчи.

Тойота е главен член на Тойота Груп. Логото на компанията е стилизирана тъкачна совалка поради факта, че в началото компанията е правела тъкачни станове.

Тойота създава марка едноименни автомобили, както и марките Дайхатсу, Хино и Лексус. Около 40% от автомобилите се сглобяват в Япония. В световен мащаб фирмата има около 325 000 работници в общо 50 завода.

Компанията е част от японския автомобилен гигант Тойота и е създадена, за да отговори на другите две японски компании - Ходна и Нисан, които заливали американския пазар с новите си марки Акура и Инфинити.

За първи път автомобили с марката LEXUS се появяват на изложение в Детройт и веднага намират свои клиенти. След този небивал фурор на американския пазар компанията бързо набира скорост и през 1993 г. излиза атрактивния модел LEXUS GS, а японската компания се нарежда сред утвърдените производители на луксозни автомобили.

Тойота е продала 400 хил. хибридни автомобила в Европа към януари 2012 г.

Хибридните автомобили на Тойота са известни и със своето участие в различни състезания. Славят се с постигнатите  на тези състезания успехи и нисък разход. Тойота участва с хибриден Yaris в WRC и с хибридни спортни автомобили в WEC, а също и в голямата надпревара 24 часа на Льо Ман.

 

Последният голям успех на Тойота в моторспорта е двойната победа на 24 часа на Льо Ман през 2018 г. с екип на Toyota GAZOO Racing в състав Фернандо Алонсо, Казуки Накаджима и Себастиен Буеми в победнияхибриден автомобил TS050 с #8 и Майк Конуей, Камуи Кобаяши и Хосе Мария Лопес в хибриден автомобил TS050 с #7, класиран на втора позиция

Топ модели Lexus

  • Lexus CT 200H
  • Lexus GS 450h
  • Lexus RX

Предимства

Луксозни автомобили произведени с високо качество.

Недостатъци

Колите от марката имат скъпа поддръжка и резервните авточасти им се намират трудно.

Най-търсени резервни части

Масло, маслен филтър, въздушен филтър, горивен филтър, спирачни накладки, спирачни дискове, ангренажен ремък комплект , пистов ремък, обтегач на пистовия ремък, чистачки, съединител и маховик, амортисьори, пружини, носачи, шарнири, кормилни накрайници, биелетки, тампони на носачите, дебитомер, EGR клапан, ламбда сонда, дроселова клапа.

Ако търсите оригинални авточасти за LEXUS, ще ги откриете на страниците на онлайн магазин Nas Auto.