Радиаторче парно за OPEL CORSA D 1.4 Z 14 XEP 90 Коня бензин

  Авточасти / OPEL / OPEL CORSA / CORSA D 1.4 Z 14 XEP 90 Коня - бензин / Радиаторче парно

Техническа информация за избрания от вас автомобил: OPEL CORSA D 1.4

OPEL CORSA D 1.4
Марка: OPEL Модел: CORSA D Модификация: 1.4 Произвежда се от: 07/2006 г. Произвежда се до: сега г. Конски сили: 90 к.с. Кубици: 1364 куб.см.
  топлообменник, отопление на вътрешното пространство D6F015TT
  -14%
  THERMOTEC 85.84 лв. 73.82 лв.

  Кат. No: D6F015TT

  за автомобили с ляв/десен волан

  73.82 лв. поръчай

  дебелина 26 мм

  ширина 188 мм

  височина 160 мм

  Препоръчителна цена 85.84 лв.

  Наща цена 73.82 лв.

  Детайли
  топлообменник, отопление на вътрешното пространство FTA6313
  -8%
  AVA QUALITY COOLING 84.91 лв. 77.90 лв.

  Кат. No: FTA6313

  год. на произв. от 08/2014

  77.90 лв. поръчай

  ограничение за производител DENSO

  допълнителен артикул/допълнителна информация 2 без провод

  качество Alternativ

  размери на питата на радиатора 160x185

  входящ отвор 16,5 мм

  изходен отвор 16,5 мм

  Препоръчителна цена 84.91 лв.

  Наща цена 77.90 лв.

  Детайли
  • Автомобил: OPEL CORSA D
  • Вид на автомобила: хетчбек
  • Двигател: 1.4
  • Произвежда се от: 2006 г.
  • Произвежда се до: 2016 г.
  • Мощност: 90 конски сили
  • Вид гориво: бензин

  Ако търсите Радиаторче парно за OPEL CORSA D с двигател 1.4 бензин и мощност 90 конски сили може да разгледате нашите предложения

  Освен с климатична система, автомобилите са оборудвани и с отоплителна система, а най-важният елемент от тази система е радиаторчето за парно. Като конструкция и функции радиаторчето много прилича на радиатора на охладителната система на автомобила. Монтирано е в автомобила като част от отоплителната и вентилационната система на превозното средство.

  Радиаторчето за парно се състои от ребра, през които минава гореща охладителна течност (антифриз). Едновременно с това, покрай ребрата на радиатора преминава студен въздух, подаван от вентилатора на автомобила. Преминавайки покрай ребрата, въздухът се загрява и бива подаван в купето чрез вентилационните отвори, а антифризът се охлажда.

  Парното на автомобила е снабдено с регулируема клапа, благодарение на която топлия въздух, който радиаторчето отделя може да се смеси със студен въздух, за да се постигне желаната оптимална температура в купето на автомобила.

  Въпреки, че радиаторчето за парно не е изложено на големи натоварвания и стресови условия на работа, продължителната експлоатация без добра поддръжка може да доведе до намаляване ефективността на работата му и оттам на отоплителната система на автомобила.

   

  Факти за марката

  OPEL (https://www.opel.com) немска автомобилна компания, която от 2017 г. е част от френската автомобилна компания Groupe PSA.

  Опел е основана през 1862 г. от Адам Опел и първоначалната ѝ дейност е била производство на шевни машини. Германската компания е създадена на 21 януари 1863 г. и стартира производство на автомобили през 1899 г.

  През 1862 г. Адам Опел създава собствено предприятие за производство на шевни машини механикът Ф. Луцман от Десау създава няколко моторни самохода през 1898г., чиято  концепция прилича много на тази на показания  пет години по-рано Benz Victoria.

   Синовете на Адам Опел се интересуват от бензинови файтони, които през този период имат успешни участия в някои местни състезания. През 1863г. наследниците на Опел купуват малката работилница на Луцман, патентовайки неговата конструкция и реализират  серийно производство на автомобили с марката Opel Lutzmann. Те притежават открита четириместна каросерия с поставен отзад едноцилиндров двигател от 1542 cm³, който осигурява мощност от 3,5 hp. Този модел се явява първи във фирмената история е произведен в 65 екземпляра.

  Първият автомобил с марката OPEL се е появил през 1902 г. и с това се поставя началото на възхода на Опел по света.

  През 20-те години на XX век Опел е първата компания, която внедрява производствена линия при производството на автомобили. От създаването си до днес, германската автомобилна компания има и възходи, и падения, но това, което остава непроменено е високото качество на автомобилите, които произвежда.

  Моделите автомобили, които Опел произвеждат включват седани, купета, минивани, хечбек, пикапи, кросоувъри, джипове и комби.

  Най-търсени резервни части за OPEL CORSA D с двигател 1.4 бензин и мощност 90 конски сили

  Радиатор климатик, Радиаторче парно, Интеркулер, Воден маркуч, Фланец охладителна с-ма, Воден радиатор

  Ако търсите оригинални Радиаторче парно за OPEL CORSA D с двигател 1.4 бензин и мощност 90 конски сили, ще ги откриете на страниците на онлайн магазин Nas Auto

  Радиаторче парно за OPEL CORSA D с двигател 1.4 бензин и мощност 90 конски сили предлагаме на различни производители като:

  Можем да организираме експресна доставка за: София, Пловдив, Варна, Бургас, Варна, Плевен, Русе, Хасково, Стара Загора, Велико Търново и други градове на България.